Witam
Mam problem takiego tym ze nie wiem co to jest za czesc w ukladzie paliwowym, wyglada to wielkoscia i ksztaltem jak filterek gazu i uslyszalem niedawno ze to mi stuka (bardzo podobny dzwiek do stukajacych zaworow) ale wyraznie slychac ze to wlasnie to wydaje taki dzwiek. Znajduje sie to po lewej stronie kolo kielicha amortuzatora i poloczona ta czesc jest z przowodami paliwowymi.
Po 1 - nie wiem jak to sie nazywa
po 2- ile to moze kosztowac i czy bez problemu sie to wymienia.
Thx za odp.
Tylko ze ja wczesniej nie slyszalem tego stukania chyba ze nie zwrocilem wczesniej uwagi na to. I mam jeszcze problem taki ze jak z rana odpalam i silnik jest zimny to nie wlacza mu sie ssanie tylko puszcze pedal gazu to nie chce trzymac obrotow tylko gasnie od razu. A wystarczy ze przygazuje do 3 tys obrotow i puszcze gaz i wtedy trzyma obroty.
Mysle ze masz cos nie tak z czujnikiem temperatury silnika. Moze tylko styki zabrudzone. A ten zaworek to czasami nie jest ten od zbiornika na opary paliwowe, zbiornik z weglem aktywnym. Jest on po stronie pasazera z przodu samochodu kolo kielicha wlasnie. A od odpowietrzania baku nie ma zadnego zaworka.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
No tak wlasnie o tym mowie zbiorniczku tylko sam nie wiem czy on jest juz od odpowietrzania czy tez na opary paliwowe...w kazdym badz razie na pewno ma cos wspolnego.
[quote=""marcin86""]Mysle ze masz cos nie tak z czujnikiem temperatury silnika. Moze tylko styki zabrudzone. [/quote] a ja uwazam ze to jest wlasnie ta przyczyna bo z rana nie moge odpalic normalnie bo co odpali to zaraz gasnie i wydaje mi sie ze to jest ten problem.
[quote=""JaCEkkk""]No tak wlasnie o tym mowie zbiorniczku tylko sam nie wiem czy on jest juz od odpowietrzania czy tez na opary paliwowe...w kazdym badz razie na pewno ma cos wspolnego.
[quote=""marcin86""]Mysle ze masz cos nie tak z czujnikiem temperatury silnika. Moze tylko styki zabrudzone. [/quote][/quote] prawdź czy przepustnica ustwaia Ci sie po przekręceniu zapłonu,najpierw powinno być słychać pompę w zbiorniku a poźniej delkiatnie słychać przepustnicę-jeśli jej nie słychać walnął Ci silniczek krokowy.jesli chodzi o ten zworek to w zimę słychać go bardziej niż w lato bo tez zauważyłem w mrozy że słychać bardziej jego cykanie.jeśli chodzi o wymianę jak chcesz to wymień,na stronie gajos cena 250zł za ten zaworek.ale mysle ze nie ma on bezpośredniego wpływu na pracę gdyż dochodzi on pod przepustnicę i z nią się nie łączy.za ssanie odpowiada równiez czujnik temp.sprawdz jaka temp daje na zegary a jaka do kompa i bedzie wiadomo czy on padl i ssania nie wlacza,jesli jest ok to krokowy padl.nie musisz zimnego silnika gazowac do 3 tys,wystaczy ze jak odpalisz auto potrzymasz z 10sek gaz na poziomie 1200 obrotow i powinien chodzic normalnie
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Witam
Nie wiem czy to silniczek krokowy bo nie pasuja mi troche objawy ale tez nie upieram sie ze to nie mozliwe w kazdym razie sprawdze to sobie tez zebym byl pewien.
[quote=""christopherek""]jak chcesz to wymień,na stronie gajos cena 250zł za ten zaworek.ale mysle ze nie ma on bezpośredniego wpływu na pracę gdyż dochodzi on pod przepustnicę i z nią się nie łączy[/quote]
NIe wiem co to jest ten "gajos":) nie spodkalem sie jeszcze z tym prosze o male wyjasnienie:D sprawdze jeszcze kilka innych rzeczy i pewnie sie okarze co jest nie tak.
Dzieki wszystkim za porady