[6n2] Wymiana reflektora pasażera

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[6n2] Wymiana reflektora pasażera

Post autor: Tomek001 »

Witam,
Miałem jakiś zamiennik, więc postanowiłem wymienić na ori Hella. Reflektor zakupiony, tylko jak dostać się do starego? Trzeba zdejmować cały zderzak (opisane w manualu przy okazji xenonu) czy wystarczy kombinować z dostaniem się od góry? Jaki śrubokręt potrzebny do odkręcenia reflektora?
W razie czego Torx do zderzaka posiadam. Wolałbym jednak uniknąć demontażu całego zderzaka jeśli to jest możliwe.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="Tomek001"]Trzeba zdejmować cały zderzak[/quote]
tu masz odpowiedź :) niestety 2 śruby są od przodu pod zderzakiem i jedna u góry.
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Ok, dzięki :)
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Pociągnę temat dalej - zabrałem się za wymianę i zobaczyłem niezły ulep za zderzakiem :D
Ktoś zamiast na sprężynkach to zamontował kierunkowskazy na jakieś czarne świństwo (pewnie silikon czarny).
Połamałem je przez to (na szczęście zamiennik, który był i tak do wymiany bo parował i woda się zbierała w nim).
Teraz pytanie - gdzie szukać oryginalnego zaczepu tej sprężynki, bym zrobił to już porządnie? Miałem ciemno w garażu i zapomniałem zerknąć czy w ogóle te zaczepy są... Bo jakiś powód takiego paćkania musiał być. Czy powinny one być plastikowe? Ma ktoś jakąś fotkę jak to wygląda w oryginale? Nie chciałbym znów bawić się w rzeźbiarza tylko zrobić to jak należy... Nie lubię dziadować przy samochodzie, bo później ktoś kupi i się będzie tak jak ja wkurzał. Nawet nie szło by wymienić żarówki gdyby się spaliła...

Niby dzwon (w tym wypadku demolka kierunków :P) podstawą tuningu, ale czarne Hella za miedzą, więc nie będę czekał, bo autko mi umrze z tęsknoty za jazdą. Będą zwykłe kierunki.
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

tomek 3 dni wczensiej bym sie dowiedzial to bym ci wyslal to mocowanie a tak je wywalilem;/
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

A możesz mi powiedzieć jak to mocowanie wygląda i do czego jest przyczepione w oryginale? Bo dziś nie byłem w garażu, to nawet nie wiem czy mam. Ktoś to na klej do szyb przylepił do lamp :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”