Czesc, niedawno podczas przegladu dowiedzialem sie, ze cala prawa strona: przednie prawe jak i tylnie prawe hamulce hamują gorzej niz lewa strona.
Czy jest to wina pompy hamulca?
Pamietam, ze kiedys magicy wymieniali mi cylinderek, ale w lewym kole - czy moze byc to wina zapowietrzonego ukladu hamulcowego?
Pedał hamulca normalnie działa.
Generalnie wymiana mogła spowodować, że lewa strona jest teraz sprawniejsza.
Dlatego też takie naprawy i wymiany tarcz i klocków robi się dwustronnie tak jak przy amorkach i oponach.
Awaryjnie możesz jeszcze raz odpowietrzyć układ.
Pompę zostawiłbym na sam koniec.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
[quote=""kobielczak""]Czesc, niedawno podczas przegladu dowiedzialem sie, ze cala prawa strona: przednie prawe jak i tylnie prawe hamulce hamują gorzej niz lewa strona.
Czy jest to wina pompy hamulca?
Pamietam, ze kiedys magicy wymieniali mi cylinderek, ale w lewym kole - czy moze byc to wina zapowietrzonego ukladu hamulcowego?
Pedał hamulca normalnie działa.
Ktos ma jakies pomysly?[/quote]
masz ABS?
jeśli nie to;
raczej nie pompa ponieważ pompa podaje płyn na dwa koła lecz przód i tył
może być zapowietrzony układ hamulcowy- pedał rośnie jak naciskasz pulsacyjnie
-brak wspomagania lub niedostateczne -hampel pouruchonieniu silnika nie cofa się gdy go naciśniez przed uruchomieniem lub cofa się pododaniu obrotów-pompa waku jeśli dizel
-stary płyn hampla wymiana sugerowana co dwa lata ,robi sie gęsty
-zużyte klocki ,tarcze, bębny ,szczęki
-może być padnięty czujnik siły hamowania przy obciażeniu tył oile jest
Może być jeszcze korektor siły hamowania, tez miałem z tym do czynienia i właśnie mi przeglądu nie puścili. Objawy były identyczne, tyle że mi się przyczepił do tylnych kół, a własciwie ze nie hamuja tak samo...a całe bębny były w znakomitym stanie(szczęki, cyliderki..)