Witam wszystkich,od kilku dni mam taki problem jak zamykam pilotem centralny zamek to czasami działa a czasami nie,a jak próbuję otworzyć to jest tak samo - tylko kierunki mrugają i nic się nie dzieje, co można z tym zrobić, centralka sygnał dostaje to może siłownik przy drzwiach?..proszę o pomoc Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 19:54 przez luki_84a, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote=""luki_84a""] bo cos mi się w zamku złamało to może siłownik przy drzwiach?.[/quote]
z obu stron nie możesz kluczykiem zamykać?wykręć klamkę i oblukaj czy Ci się wiosełko nie ukręciło.Co do otwierania z pilota,może ci w zamkach przymarzły te mechanizmy co blokują drzwi..u mnie jak przymarza od str pasażera to nie wypycha centralny tego bolca do góry i są zablokowane,dopiero ręcznie muszę odciągać,a i tak otwierają się jak zamek odmarza..
Ale ostatnio mrozow nie ma. Teraz pytanie czy masz centralny oryginalny czy dokladany. Jesli dokladany to silowniki sa elektryczne. Wiec zapewne zuzyly sie styki w centralce od zamka. Mozna ja wymienic cala, lub wyjac i wymienic przekazniki. Dosc duzy prad plynie do silownikow podczas ich ruchu i wlasnie to powoduje wypalanie sie stykow. Sama centralka sterowana wlasnie z kluczyka i silownika Master (nie na pilota) to koszt ok 30-50 pln. Sprawdz to sobie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
To ja się podepnę pod topic.
Mam dokładany centralny i działa tylko klapa w połowie zamyka się z kluczyka(przekręcę kluczyk w drzwiach kierowcy) i pilota a otwiera tylko z kluczyka. Reszta drzwi kaput.
Masz ''dokladny'' centralny tzn jaki? oryginalny czy dolozony z silownikami elektrycznymi. Co znaczy dziala tylko klapa? Otwiera Ci sie tylko tylna klapa, tzn bagaznik? A drzwi w takim razie jak otwierasz? Piszesz ze kaput... nie otwieraja sie czy tylko silowniki nie dzialaja w nich. To jak do samochodu wchodzisz? Jesli nie dziala Ci otwieranie z kluczyka drzwi kierowcy, tzn przy przekreceniu kluczyka nie odblokowuja sie pozostale drzwi. I masz w drzwiach silowniki elektryczne, przypuszczenie moje pada na zepsuty silownik Master w drzwiach kierowcy. Napisz to raz jeszcze, prosze uzyj przecinka, w duzym stopniu zmienia znaczenie calego zdania. Jaki masz ten centralny zamek? Jak otwierasz i zamykasz drzwi kierowcy i pozostale? Jak otwierasz klape bagaznika?
Mam centralny z elektrycznymi siłownikami, tak otwiera się tylko bagażnik na centralnym, resztę drzwi muszę otwierać kluczykiem, każde osobno.
Klapę otwieram tylko centralnym ale po przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy(master). Na pilot reaguje tylko klapa bagażnika która się zamyka.
Chłopaki mam dla was radę - sprawdźcie kable idące do lewych drzwi. W moim Variancie doszło do porwania tych kabli, i w związku z tym właśnie fiksuje mi centralny. Ja nie mogłem zamknąć auta ani z kluczyka ani z pilota.Otwierał z pilota bez problemu. Polutowałem kable i narazie wszystko działa - zobaczymy jak długo.
VW mym bogiem Polo nałogiem Mandaty obawą Prędkośćpodstawą.
Jak centrralny dokładany i elektryczny jak u mnie to sprawdzcie też przewodzy w drzwiach może wilgoć dopadła. Ja tak mam ale czekam na cieplejsze czasy
Również podpinam się pod temat. U mnie znowu sytuacja jest troszeczkę dziwna. Poprzedni właściciel dołożył alarm, przy okazji wykręcając zamki z klamek, więc Polo idzie otworzyć tylko z pilota. Gdy otwieram lub zamykam słychać siłownik przy drzwiach od strony kierowcy, ale "dzyndzel" się nie opuszcza, ani nie podnosi. Rozbierałem ostatnio boczek i teoretycznie wszystko jest w porządku. Założyłem boczek i znowu nie zamykają się drzwi od strony kierowcy, bo od strony pasażera, jest wszystko w porządku. PozdraVWiam
Polo nie prześpi się z twoim najlepszym przyjacielem - bo samo nim jest.
W polo jest dosc utrudniony dostep do druta od "dzyndzla" Pewnie popuscila Ci sie spinka laczaca silownik z mechanizmem zamka w drzwiach. Czesto male poluzowanie sie silownika lub jego przestawienie o 1mm moze juz duzo zmienic. Moze trzeba go po prostu wyregulowac. Na odleglosc nikt Ci tu nie pomoze za bardzo jak tego nie zobaczy.