witam.może ktoś miał podobny problem z centralnym zamkiem?z kluczyka działa bez problemu,natomiast z pilota czasem zadziała ale w większści nie (działa przy włączonych światłach awaryjnych).baterie w pilocie dobre (wymieniłem na nowe)
Też miałem podobny problem. Pojechałem do elektromechanika, pogrzebał coś przy pilocie, wymienił jakąś pierdołę (nie wiem dokładnie, bo się nie znam i po problemie. Dałem 25 zł, zajęło mu to 15 minut.
Mein 6NGTI ...bo życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem...
podepne się pod temat, bo mam podobnie. zamontowałem STIGa i mam tak, że z kluczyka otwiera zawsze elegancko, a z pilota różnie. czasami z bardzo daleka, a czasami z pod samego samochodu, a jak mu się odwidzi to łapie z pod samego sterownika.
w czym leży problem? sterownik? piloty? miał ktoś podobny problem ze STIGiem?
[quote=""PBK""]w czym leży problem?[/quote]
Może w umiejscowieniu anteny sterownika. ja sterownik wsadzilem przy bezpiecznikach a antene wypusciłem przy podszybiu. obadaj ten temat.
[quote=""czaja""][quote=""PBK""]w czym leży problem?[/quote]
Może w umiejscowieniu anteny sterownika. ja sterownik wsadzilem przy bezpiecznikach a antene wypusciłem przy podszybiu. obadaj ten temat.[/quote]
tez tam próbowałem, ale ta antena jest za krotka żebym ja mógł wypuścić przy podszybiu. zrobiłem tak, że włożyłem w tą kieszonke od klapki schowka bezpieczników i wypuściłem przy kolumnie kierowniczej.
najdziwniejsze jest to że wczoraj i przedwczoraj robiłem kilkadziesiąt prób i otwierało mi z dużych odległości, a dzisiaj przychodzę do garażu i tylko z bardzo bliska otwiera
podepne sie pod temat zeby nie pisac nowgo tematu na temat zamka centralnego po otwarciu auta z centralnego po pewnym czasie słychac bylo cykanie centralnego jak otwiera zamek nawet zamykajac od srodka przyciskiem zaraz sam sie otwieral tak samo zamykajac auto po 2 sekundach otwieral sie dzialo sie tak jeden dzien i wraz z tym nie otwiera sie szyba elektryczna od strony pasazera od kierowcy działa ,bezpieczniki sprawdzilem niby dobre sa o co kaman wie ktos
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km
[quote=""MarioGTI""]bezpieczniki sprawdzilem niby dobre sa o co kaman wie ktos[/quote]
z opisu można przypuszczać że jest problem na kablach które biegną do prawych drzwi. sprawdż czy kable się nie poprzecierały lub połamały.
w kablach nic nie widac zeby bylo cos przetarte jak lukalem w schemat bezpiecznikow w instrukcji jest 20A a ja mam wsadzony 15A on jest od centralnego moze ze za mały jest ..... i by to była by tego wina :?: jedynie to chyba podpiac pod vag
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km
Ja mam dokładnie ten sam problem tzn cykanie centralnego ( zamyka i otwiera w czasie jazdy) A przy tym, jak otwieram centralnym, od razu opuszczają sie obie szybki.
Zeby było smieszniej zaczęlo sie w tym samym dniu co u Mario...
Wiesz już coś więcej?