Witam, polo jakby opadło prawą stronę. Gdy stoi na równym chodniku widac że jest wyraźnie przechylone (chodzi o przód). Teraz moje pytanie co może by powodem czy to amortyzator ? Czy może kolumna McPhersona? Jakie mogą byc koszta takiej naprawy? Ostatnio wszystko mi nawala w tym samochodzie. :/
Przyczyn może być wiele od różnicy ciśnienia w oponach zaczynając. No i wcale to nie musi być wina przodu. Może to tył przechyla.
Jest mroźno i zawieszenie olejowe potrafi się dziwnie zachowywać. Mogą przymarzać a inne nie. Pewnie sprężyny też już swoje przeżyły.
Musisz to pooglądać bo możemy snuć tylko domysły.
Problematyka i koszty zawieszenia na forum są roztrząsane w innych licznych tematach.
Do seryjnej jazdy polecam gazowe Bilstein B4.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
Witam. Co by nie tworzyć nowego tematu postanowiłem napisać właśnie tutaj. Pękła mi sprężyna z przodu i jak teraz dobrać inna skoro wiem tylko tyle: są zielone chyba WEITEC, posiadają mniej więcej taką budowę jak na zdjęciu i obniżają mniej więcej samochód jak na zdjęciu. (od ziemi do najwyższego punktu błotnika jest ok 56cm. Na zimówkach 13/155/70. Jakie natomiast jest przy oryginalnym zawieszeniu???) Upatrzyłem springi na allegro H&R 29981 VA ( F ) będzie to pasować??? Producent podaje obniżenie w granicach 30mm boję się żeby przód nie był wyżej niż tył.
Pozdrawiam