Światła w mojej polówce strasznie krótko świecą tak ok 6-8 m przed autem. Jak jest całkiem ciemno to nawet oświetla trochę więcej drogi przed autem. Nigdy wcześniej nie jeździłem z ksenonem i nie wiem jak powinno to światło świecić.
Sprawdzałem na ścianie garażu i prawe światło świeci dużo niżej niż lewe. Ale jadąc drogą światło rozkłada się tak jak powinno(prawy oświetla dalej niż lewy), tylko ze świeci blisko.
Da rade to jakoś ustawić??
Z góry dzięki za odpowiedz.
Jedz do stacji kontroli pozjadow niech ci chlopaki ustawia. A jak nie to podjedz z kims kto ma dobrze ustawione lampy pod jakaś ścianę i swoje ustaw na podobnym poziomie. reguluje sie je imbusem nr 7 po otwarciu maski widac pokrętła. Obydwie lampy powinny byc ustawione rowno. Po to ktos wymyslil asymetryczna odcinke by lampy byly tak ustawiane porowno by swiecily bardziej na prawo. Nigdy sie nie ustawia prawej lampy wyzej niz lewej W ten sposb oslepiasz prawa lampa innych. Xenon czy zwykla reguluje sie tak samo.
Musisz sam obadac. Ja ogolnie reguluje metoda prob i bledow. Reguluje jade na droge i patrze z przeciwka czy oświetlam ludziom tablice rejetsracyjna czy twarz. Ogolnie trzymam sie tak na granicy tablicy rejestracyjnej. I Na stacji sprawdzalem kiedys i jest dobrze.
byłem właśnie na stacji kontroli i ustawili mi ale swieci jeszcze niżej od rejestracji jak za kims jade, nie wiem moze nie te lampy przystosowane firmy DEPO soczewkowe :niewiem:
[quote=""TOFIK_6n2""]Reguluje jade na droge i patrze z przeciwka czy oświetlam ludziom tablice rejetsracyjna czy twarz. Ogolnie trzymam sie tak na granicy tablicy rejestracyjnej[/quote]
Jak jadę za kimś tak ok 10 m to światło pada na tablice z tyłu. czyli powinno być ok. Jeszcze w wolnej chwili zobaczę co i jak z tym.
Ja mam czasem wrażenie, że wolę zwykłe H7 na klarze. Chodzi o podłą granicę światło/cień dla xenonu, która jest nagła. Mnie to trochę męczy przy dłuższej jeździe, ale może tak ma być. Niby to jest lepsze oświetlenie.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się!
[quote=""Tomek001""]Chodzi o podłą granicę światło/cień dla xenonu, która jest nagła[/quote]
faktycznie jest nagła i trzeba się do tego przyzwyczaić po prostu, bardzo dobrze widać to na śniegu ,na granicy delikatnie zmienia odcień na bardziej zielonkawy i nie ma nic powyżej tego, co do ustawiania to też polecam stacje, ostatnio sam się bawiłem w ustawianie jak bylem w UK, żeby nie razić ludzi i trochę pomodziłem z ustawianiem na boki, bez sprzętu nie da się tego zrobić samemu na ścianie :crazy:
[quote=""wojtasllb""]
Tomek001 napisał(a):
Chodzi o podłą granicę światło/cień dla xenonu, która jest nagła
faktycznie jest nagła i trzeba się do tego przyzwyczaić po prostu, bardzo dobrze widać to na śniegu ,na granicy delikatnie zmienia odcień na bardziej zielonkawy i nie ma nic powyżej tego[/quote]
No ja właśnie od kiedy użytkuję moje polo, mam wrażenie ze lepiej mi się jeździło z normalnymi lampami. Od kiedy spadł śnieg bardziej na to zwróciłem uwagę, że przed autem jakieś 6-8 m jest bardzo dobrze oświetlone, a dalej już nie. Z tego co tutaj piszecie wnioskuje że po prostu te ksenony mają tak świecić.
z tego co się orientuję o ile się nie mylę xenon trochę inaczej się ustawia i nie można tak kręcić śrubkami... trzeba podpiąć pod kompa, wejść w odpowiednią grupę nastawu świateł, uruchomić manualne ustawianie, światła zjadą w pozycję "0" i wtedy się kręci dopiero manualnie... inaczej robić się tego nie powinno... z uwagi na samopoziomowanie