kierunkowskaz - dym z kierownicy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
anti
Newbie
Newbie

kierunkowskaz - dym z kierownicy

Post autor: anti »

Ostatnio przy wlaczaniu kierunkowskazu zaczyna mi sie lekko dymic z kierownicy. Wyglada na to ze jest jakies zwarcie. Nie dymi sie zawsze, tylko czasami. Czy da sie to jakos latwo (samemu) naprawic? Jak w ogole sie do tego zabrac? Czy jesli bede jeszcze pare dni jezdzil z tym czy moze sie cos jeszcze zepsuc? Z gory dzieki za pomoc.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

wyciagnij klakson i dalej sobie poradzisz .. zreszta gdzies juz na forum bylo :) trzeba wyjac przelacznik zespolony (manetki) ,dokladnie wyczyscic i bedzie dzialac o ile sa jeszcze sciezki :P a jak nie to wymiana na nowy :( ..
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

manetka do wymiany się kwalifikuje :D koszt zamiennika ok 35 zł
t
tajpej

Post autor: tajpej »

prosta metoda rozbierasz i czyścisz wszystkie styki jakie masz w manetkach jeśli jeszcze one działają. styki śniedzieją i powoduje to lekkie zwarcia i powstaje wtedy dymek biały :piwo:
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

miałem to samo, manetki dałem do regeneracji koszt 30 zł i śmiga jak nowe. :victory:
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote=""rat4""]miałem to samo, manetki dałem do regeneracji koszt 30 zł i śmiga jak nowe. :victory:[/quote]
tylko jak długo rat
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

jak na razie pół roku, dałem to do dobrego sprawdzonego magika od elektryki, ile to wytrzyma to się okaże.A dałem do naprawy dlatego, że sam wiem dobrze z doświadczenia, że bym tylko sobie zaszkodził rozbierając te manetki :bomb: :D mam wielki dar do psucia wielu urządzeń :blush2: :rotfl:
Przy okazji miałem spalony włącznik ogrzewania tylnej szyby i przekaźnik od kierunków prawdopodobnie przez te zwarcia i białe dymki tak się porobiło...
Przy okazji zainstalowałem sobie taki wskaźnik ładowania z czystego kaprysu, co o tym sądzicie? jedna trioda wrzucona dyskretnie w przyciski po prawej stronie. Tu jest opis tego maleństwa.
http://www.allegro.pl/item595419098_dys ... ul_fv.html
civic r18a2/407 1,6 HDi
a
anti
Newbie
Newbie

Post autor: anti »

[quote=""alienek""]wyciagnij klakson i dalej sobie poradzisz[/quote] wyciagnij klakson to znaczy wyciagnij co? :) Ten przycisk na koncu manetki("wajchy do kierunkowskazow")? Dym nie idzie z manetki, tylko bardziej z miejsca, w ktorym laczy sie ona z kierownica. (dzis na szczescie nic nie dymilo :) )
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

innymi slowy sciagnij kierownice .. a jak ? musisz sciagnac poduche ( badz zaslepke jak masz w kierownicy ) .. powina byc pod naia sruba albo cos .. wykrecasz sciagasz kiere i manetki .. chyba tez sie one na jakis srobkach trzymaja :) wyciagasz .. czyscisz , badz wymieniasz na nowe i tyle :) ale na bank z manetki leci dym :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”