Na zdjęciach i w opisie bardzo ładne autko, jak większość. Najlepiej jechać i obejrzeć. A po zakupie wymienić półkę, dołożyć alu (bo sprzedaje bez) i śmigać. Ogólnie sprawia wrażenie zadbanego tylko ile w tym prawdy?
Witam podłączę się do tematu bo też zamierzam kupić polo 86C2F, które będzie wykorzystane w małej firmie usługowej, nie chce kupować drogiego auta, a polo jest tanie i ekonomiczne.
Ale nie wiem jaki silnik wybrać. :?
Autko ma służyć do jak najtańszej podróży od punktu A do B na trasie ok 20 km (czyli diesel chyba odpada), wielkim plusem jest gaz. Typ kombi bo bo gdzieś graty trzeba włożyć (max ok 150 kg). Jaki silnik wybrać? Czy gaz dobrze się spisuje? jak jest z awaryjnością polo?
dlaczego sadzisz ze diesel odpada?? moim zdanie do ciezszych ladunkow wlasnie bedzie lepszy. z awaryjnoscia to roznie bywa zalezy na jaki egzemplarz trafisz, jesli byl dbany to nie bedzie problemu. jesli byl olewany to moze byc roznie
[quote=""bruczyk""]dlaczego sadzisz ze diesel odpada?? moim zdanie do ciezszych ladunkow wlasnie bedzie lepszy.[/quote]
Nie chcę gdyż odległości będą małe jakieś 20km na dzień i to nie w jednym kawałku, a palić diesla na 2-3km zimą to mija się chyba z celem, ale dalej nie wiem w jaki silnik celować. Zastanawiam się nad 1,3 z gazem. Co do ciężaru to 150 kg jest jak dwóch ludzi w kabinie
nie masz racji ja mam diesela i czesto robilem trasy po 1km i nic sie nie dzialo.. fakt ze aku padl ..ale on padniety byl od kwietnia czyli jak auto kupilem wazne zyby swiece byly sprawne i aku naladowany .. autko wdzieczne i bezawaryjne
awaryjnośc polo jak na taki rocznik jest bardzo mała przynajmniej u mnie. silnik 1.0. 214 tys i wymieniam tylko częsci które się zużywają. może dlatego mało się psuje bo to mało silnik i malo konia ma wiec i nie ma co sie psuc zabardzo :p jedyną rzeczą po której polo padło to był czujnik halla ale z tego co czytam często to pada w polo oczywiscie gdy autko jest zadbane to usterki są żadkie
ten diesel coraz bardziej mnie zastanawia, ale mam budżet ograniczony a w benzynie jest tańsza polówka :crazy: czy były jakieś typy tego silnika poza 1.4?
Alienek powiedz ile to łyka ropy :piwo: