właśnie przed chwilką wsiadłem do swojego dupowozu włączam wycieraczki na 3 przetarcia przeszło raz i drugi raz wycieraczki doszły tylko do połowy szyby i dalej nic :banghead: a jak je cofnę na miejsce początkowe to znowu dojdą do połowy i tyle silniczek jest sprawny bo go słychać miał ktoś może taki przypadek jak tak to prosił bym o takiego mini manuala co i jak
Pod podszybiem są prowadnice. Takie pogięte ramiona. Lubią się zatrzeć na skrzyżowaniach. Trzeba to przeczyścić i nasmarować.
Zobacz również czy są dokręcone.
Odegnij podszybie od strony uszczelki pod maską i zajrzyj - tylko delikatnie bo można to połamać tak jak ja to zrobiłem.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
Pojedź to kompleksowo. Nasmaruj całe prowadnice a szczególnie ruchome miejsca. Wymień ten filtr (fundnij sobie z aktywnym węglem - usuwa brzydkie zapachy). Zacznij od wymycia Przy okazji sprawdź drożność bocznych, pionowych kanałów odpływowych i ewentualnie przepłucz (może tam zalegać mnóstwo liści z 1997r).
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
Mi piszczaly wycieraczki, odglosy dochodzily wlasnie z podszybia. Nasmarowalem to towotem jak jeszcze bylo cieplo. Efekt byl taki ze przy mrozach wycieraczki sie musialy rozruszac, machnac z 2-3 razy zeby pracowaly normalnie. Teraz sie to uspokoilo, i pracuja normalnie. Polecam smarowanie tego jakims smarem do lancuchow itp. W kazdym razie zadnym smarem stalym.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673