[6N] Elektryzowani się karoserii...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

[quote="kjub"]ale pasek ci nic nie da. samochód uziemiają koła![/quote]
dobre.. wprawdzie jestem elektronikiem i z tego co wiem guma jest izolatorem .. temat jak rzeka .. ale mnie zaczelo kopac dopiero po zdeinstalowaniu paska .. co do ubran to moja szafa nie zrobila takiej rotacji ,kazde moje ubranie bylo jezdzone :crazy: wiec albo powietrze sie zjonizowalo ( bardzo prawdopodobne . bo deszczu nie ma i burzy ,slonce non stop wali .. wiec ladunki sa w powietrzu i nie sa absorbowane przez krople deszczu) albo bylo tak wczesniej a miedziana linka kltora Ciągnolem za autem do czegos sie przydala :scratch:
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

śmieszne czy nie ale od jakichś dwóch tygodni też potrafi mi przywalić i to nie tylko polcia
Obrazek
Awatar użytkownika
xm55
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: xm55 »

Ja bym dodał, że nawet i od trzech...

Słuchajcie wczoraj w końcu popadało, powietrze się zrobiło o wiele przyjemniejsze i.....

...dzisiaj ani razu między nami nie zaiskrzyło :acute:
Obrazek
M
Max
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Max »

Kjub, samochód nie uziemiają koła! Guma jest izolatorem, więc nie ma jak uziemić.

U mnie też kopał, dopóki nie dałem paska, dokręciłem plecionkę drucianą do tłumika końcowego. Ostatnio tłumik mi się urwał i wisiał tylko na 2-ch gumach i znowu kopało, po wymianie tłumika końcowego przykręciłem znowu tę plecionkę i jak ręką odjął.
Moja rada - przykręćcie jakąś plecionkę na próbę i wtedy sprawdźcie. Tylko nie taką jak w niektórych marketach sprzedają, gdzie w środku jest jeden drut osłonięty jakąś gumą czy plastikiem - już to przerabiałem - drut pęka po kilku tygodniach.
Awatar użytkownika
kjub
Początkujący
Początkujący

Post autor: kjub »

to jak guma z opon nie uziemia to jak ma uziemić kawałek gumy wystający z podwozia?
M
MJK
Newbie
Newbie

Post autor: MJK »

[quote="kjub"]to jak guma z opon nie uziemia to jak ma uziemić kawałek gumy wystający z podwozia?[/quote]

W tym pasku gumy są zawulkanizowane cienkie druciki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”