w golfie 3 w każdym była instalacja w podszybiu,ja do swojego gti zakładalem grzane spryski.
zaglądałem dziś pod maskę i w zbiornivzku płynu od góry widać tylko z boku pompkę vdo i od niej idą kabelki 2 i nic więcej.nie mam pod ręką etki teraz a jestem ciekawy czy tam coś więcej jest co odpowiada za dawanie sygnału na deskę że płyn się skończył.tak fajnie działało i przestało.mam dośc już tej zimy
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
jeszcze jedno pytanie mi sie nasunęło do kogoś kto ma taką kontrolkę.czy po przekręceniu zapłonu powinna się ona zapalić wraz z innymi kontrolkami i zgasnąc czy jak?bo tak teraz patrzyłem i się nie zaświeca?
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
ja w swoim aucie nie mam zadnej kontrolki ani sygnalu jak brakuje mi plynu pierwsze slysze...chyba ze inne wersje mialy ja mam polo 6n rocznik 98 koncówka i nie mam czegos takiego ale faktycznie kable jakies tam ida. Pytanie tez mam czy da sie regulowac dyszami zeby pryskaly wyzej albo nizej ? czy one sa juz automatycznie ustawione tak zeby psikaly na srodek ? jesli macie takie kontrolki lub sygnal ze jak nie ma plynu w zbiorniczku to dajcie znac bo ja nie slyszalem a kable jakies do zbiorniczka ida.
u mnie spryski nie leją na szybę tylko robią mgiełkę,u Ciebie pewnie leją 2 wiązki.w gti są standardowo takie jak mk4,poza tym fabryczna też jest kontrolka braku płynu w zbiorniczku
Dokładnie ma ten sam problem, bo trochę chlapie mi na dach i boczne szyby, dwa razy już wymontowywałem sprysk z klapy i się nad tym zastanawiałem czy da się regulować i chyba dochodzę do wniosku, że nie. Ma ktoś inne zdanie? Sprysk mam oczywiście mgiełka...
pozdro
sciagniej sobie-sam naprawiam jak nie masz i tamwczoraj cos widzialem o ustawianiu sprysków tylko nie wiem czy tych lejących czy tych co robią mgiełkę.czy kontrolka od braku płynu ma gdzieś może bezpiecznik bo rozmawiałem z kolegą co też ma gti i mówił że u niego po przekręceniu zapłonu zaświeca się kontrolka i gaśnie a u mnie cisza.i tak pamiętam że u mnie tez było i jakoś mi tej kontrolki brak.w etce nie widziałem żeby był gdzieś oddzielny czujnik w zbiorniku który pokazuje brak płynu wiec pewnie jest razemz pompką do której dochodzą 2 kabelki.umie ktoś odpwiedziec gdzie szukac przyczyny braku tej kontrolki i pipczenia jak plyn sie skonczy?
[quote="mr_raven"]ja w swoim aucie nie mam zadnej kontrolki ani sygnalu jak brakuje mi plynu pierwsze slysze...chyba ze inne wersje mialy ja mam polo 6n rocznik 98 koncówka i nie mam czegos takiego ale faktycznie kable jakies tam ida. Pytanie tez mam czy da sie regulowac dyszami zeby pryskaly wyzej albo nizej ? czy one sa juz automatycznie ustawione tak zeby psikaly na srodek ? jesli macie takie kontrolki lub sygnal ze jak nie ma plynu w zbiorniczku to dajcie znac bo ja nie slyszalem a kable jakies do zbiorniczka ida.[/quote]
jeżeli msz auto poliftowe to powinny byc mgielkowe spryskiwacze. przedliftowe byly takie że dawaly 2 strumienie, tak jak napisał christopherek
sprawdzalem bezpieczniki ale zaden nie odpowaida raczej za ta kontrolkę,sprawdzalem zbiorniczek i nie widac nic wiecej poza pompką i dochodzącymi do niej 2kable a pod spodem jakis rozgałeźnik na przewody.etka nic nie mowi ze jest to pomka z czujnikiem wiec juz sam nie wiem jak dalej szukac problemu.ktos cos wie na ten temat bo chcialbym zeby to dalej dzialalo
dobra znalazłem na vwgolf.pl
mianowicie albo mam czujnik zabrudzony tak że w ogole nie działa a musi on być na dole zbiorniczka więc trzeba akku wyjąć i zobaczyć,lub druga opcja w vagu mi się zdezaktywowało więc trzeba będzie zerknąć.inna sprawa że jak ktoś nie ma czujnika a w vagu sobie właczy to cały czas będzie się kontrolka świeciła.wieć na spokojnie sobie zerknę czy czujnik a może vag.