Mam problem, kiedy jest zimno i w odmie zamarza para wodna wymieszana z olejem, wywala olej przez korek. Miał ktoś taki problem lub wie ktoś ja to rozwiązać?
[quote=""polo91""]też miałem taki problem i wywalało mi przez bagnet ale ja miałem tam syfu w ch*j naprawiłem usterke tamtej zimy i tej chyba mam spokój [/quote]
Nie oznacza to że problem znikł
Masło może być a dużo tego "masła"?
Umnie było tak że miałem pół pokrywy zaworów zatkanej masłem i wtrysk zatkany, ale była to wina uszczelki pod głowicą;/ ubywało mi płynu :angry2:
[quote=""Parówa""]na korku nie ma w ogóle, odmę staram się czyścić ale i tak problem jest nadal strasznie mnie to wkurza.[/quote]
A masz tą gruszkę na wężu odmy?
Ja u siebie wywaliłem całkiem ten filtr(gruszkę) i wstawiłem trójnik, grubszy wąż do obudowy filtra a cieńszy na pokrywe, teraz odczasu do czasu ściągam wszystko płukam benzykną lub nitro i mam problem z głowy:)
przed zimą wypłukałem odmę benzyna dałem grubszy wąż do pokrywy zaworów ( benzynowy) bo oryginalny był strasznie wiotki i sie załamywał przy każdej okazji , w miejscu jego wpustu ( na trójniku ) wstawiłem kawałek rurki miedzianej ,żeby usztywnić połączenie , nic na razie sie nie dzieje , ale niestety dziś sprawdziłem ,że pod korkiem jest masło , jutro zrobie zdjęcie i wytrę do sucha , rano sprawdze na bagnecie , czy jest czysty olej czy kawa z mlekiem , jeżdzę tylko po mieście , krótkie odcinki i może ten typ tak ma ;(