1.4 16v dohc gasnie przy zwalnianiu do "0" co to za błędy??

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

1.4 16v dohc gasnie przy zwalnianiu do "0" co to za błędy??

Post autor: el nińo »

witam,
mam problem jak w temacie, dojeżdżam do skrzyżowania wciskam sprzęgło bo muszę się zatrzymać i samochód gaśnie.Czasami obroty lecą w dol i odbijają dynamicznie do góry, ale przeważnie gaśnie.Potrafi także jak stoję bez wbitego biegu po pewnej chwili zgasnąć tak po prostu :/ Czasami zdąża się to tez na parkingu jak toczę się żeby zaparkować.
Silnik to 1.4 6v dohc zamontowany w tym roku.W pierwszych miesiącach nic się nie działo,wszystko chodziło ok.Jeden z wielu mechaników powiedział ze gubi prąd ale czekam aż będzie miał dostęp do "super" komputera,reszta mechaników nie ogarnia :/
:help: :beg: :beg: :beg: :beg: :beg: :beg: :beg: :beg: :beg:
Ostatnio zmieniony 30 sty 2011, 15:04 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
el nińo
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Wyczyścić przepustnicę i zaadaptować. Informację jak to zrobić znajdziesz na forum :oki:
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

mam nową przepustnice i sterownik w komputerze (przepustnica padła i spaliła ww sterownik), jak już przepustnica ustabilizowała się to problem gaśnięcia wrócił wiec to nie to ;)
jak przepustnica szalała to bylem już z tym u niby porządnego kozaka,wykrył że przepustnica spaliła sterownik, potem powiedziałem żeby zobaczył dlaczego gaśnie a on stwierdził ze jemu nie gaśnie :| i mecze się dalej :(
el nińo
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

nie wiem od czego to zależne- ostatnio sporadycznie bo sporadycznie ale dzieje się tak jak u ciebie- a mam 1,4 8v apq...
Awatar użytkownika
gwiazda90
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: gwiazda90 »

kolejny z tym samym problemem :/ ja już walcze 3 miesiąc, czyscilem przepustnice, robilem adaptacje, czyscilem wtryski, zmienialem lambde i dupa :/ jak na zlosc na lpg chodzi idealnie a na bezn jest problem
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

no u mnie dzieje się to cały czas,czytałem na forum ze inni tez maja taki problem ale nie zauważyłem żeby ktoś to rozwiązał :/ jak wrócę do domu bo jestem w austrii to jestem umówiony na jakiś super komputer ale zobaczymy, ostatni rok to takie wydatki ze kupił bym już nową polówkę z takim samym silnikiem :( najpierw silnik, potem sprzęgło,potem nowa przepustnica, teraz to gaśniecie :eek:
dziewczyna krzyczy ze złom tylko się psuje a ja chce bawić się dalej :crazy: no ale jak będę wydawał takie kwoty na rzeczy które muszą chodzić i ich zakup nic nie polepsza to chyba go zezłomuje :angry2:
el nińo
Awatar użytkownika
gwiazda90
Raczkujący
Raczkujący

ja niedlugo encyklopedie napisze :/ a krokowiec wymieniales razem z przepustnica ?
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

no w tym modelu z tego co wiem jest to połączone czy jakoś tak wiec jest ok.zobaczymy, niby prąd ucieka,ale o co chodzi i czy to prawda to dowiem się kolo sylwestra mam nadzieje.
Wątpię żeby był ktoś na forum kto wydal więcej w tym roku na swój samochód :)
el nińo
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Świece i przewody WN wymieniałeś?
Obrazek
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

świece kupione w marcu NGK, przewody też NGK w sierpniu :)
el nińo
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Bez podpięcia do kompa ciężko cokolwiek stwierdzić, i tak od najdrobniejszych spraw: luźna klema, luźna kostka przy "czymś", źle zaadoptowana przepustnica, wypadający zapłon, regulator ciśnienia wtrysku.
Obrazek
Awatar użytkownika
gwiazda90
Raczkujący
Raczkujący

a filtr paliwa ?? i cisnienie w pompie paliwowej?przeplywomierz?
@sabled- a moze tu cos pomozesz ??
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 20&t=24393
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

najlepsze jest to ze był podłączony do kolesia który ma mega komputer i każdy mi kazał do niego jechać.Fakt faktem stwierdził ze przepustnica padła i po wymianie obroty mi nie skakały jak walnięte.Ale problem gaśnięcia był przed awaria przepustnicy i jest teraz. Jak już pisałem koleś stwierdził ze jemu nie gaśnie,a ja nie zdarzyłem wyjechać z jego miejscowości i już mi zgasł. Nie miałem siły już do niego wracać bo albo mu się nie chciało tego zrobić albo nie wiem co,ręce opadają :/
el nińo
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Zamiast jeździć po magikach z "mega" i "super" komputerami, kup kabel za 40 zł na allegro i sam sprawdź co jest nie tak. Niestety ale bez kodów błędów lub logów dynamicznych i statycznych z kompa możemy jedynie gdybać.
Obrazek
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

ciekawe czemu inni z tym problemem nie kupili sobie takiego kabla i naprawili samochód ? Uważasz ze kable za 40zl będzie lepszy od elektryka samochodowego ?? nie sądzę :]
el nińo
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”