ile płynu do chłodnicy, jakie wycieraczki do Polo 96, 1.0

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

ile płynu do chłodnicy, jakie wycieraczki do Polo 96, 1.0

Post autor: Anonymous »

Witam
Mam pytanie - sprowadziłem Polo 96 r., 1.0 benzyna z Niemiec i chcę wymienić przy nim płyn w chłodnicy - kupiłem 5l. borygo. Wiecie może ile litrów tam wchodzi? Nie chciałbym później jechać autobusem po kolejną bańkę gdyby miało mi zabraknąć. Nie patrzyłem jeszcze, ale pewnie będzie jakiś korek by spuścić płyn przy spodzie chłodnicy, tak?

2. sprawa - chcę wymienić wycieraczki. Szukałem - przyznaję - po marketach, bo taniej tam jest i znalazłem różne bo vwPolo ale wszystkie max do 94 roku. Nie wiem, czy to już po 94 to kurcze nie sprzedają. Może macie Polo 96r. - co byście polecili, jakie wycieraczki macie - rozmiar, rodzaj zatrzasku (może nie piszą na opakowaniu a wycieraczki będą pasowały?)?
Poza tym -czy oszczędzać czy wydać kilka dyszek i kupić coś porządniejszego?

pozdrawiam
Dominik
Awatar użytkownika
ragiern
Swój
Swój

Post autor: ragiern »

Dlaczego chcesz wymienić wycieraczki :?: Wytarły Ci się już pióra :?: Jeśli tak, a chcesz trochę zaoszczędzić pieniędzy i problemów, to kup samą gumę. Kosztuje ona kilka złotych. Bez najmniejszego problemu dopasujesz jej długość i założysz na metalowy stelaż.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km --> Obrazek
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km --> Obrazek
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km --> Obrazek
s
sikszak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sikszak »

domel101984
5 litrów powinno w zupełności wystarczyć. Ja kupiłem bańkę 5 litrową i właśnie sprawdzałem w garażu z 0,6 litra mi jeszcze zostało. Ja mam silnik 1.4 benzynę.
W sprawie wycieraczek jak ba myć tanio a dobrze to polecam Boscha ECO jak troszkę drożej to Boscha Twin. Zresztą sam zdecydujesz na ile cię stać. Długość piór w vw polo to 48 cm ale 50 cm wchodzi też (ja mam 50) zawsze to więcej zbiera z szyby :). Mocowania standardowe Nie wiem jak to wytłumaczyć. Przyjrzyj się starym tym plastikowym elementom na wycieraczce i sprawdź czy w nowych jest takie samo. Wycieraczki lepszych firm mają przystosowania do kilku rodzajów zaczepu
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

te tanie wycieraczki to juz mi szybe lekko przyrysowały, szczescie ze to widac tylko pod mocne slonce patrząc. Juz nie mowiac ze w jednym komplecie wycieraczka sie doslownie rozpadła (na dodatek jak jechalem w deszcz) , a drugi komplet zaczal szybko piszczeć.

Teraz mam Bosch Twin 480mm kupilem pol roku temu za 60zł (2szt) i nie żałuje.
m
magik
Początkujący
Początkujący

Post autor: magik »

Tanich wycieraczek nie kupuj bo to dziadostwo nawet pół roku nie pojeździłem na nich Teraz kupiłem niedawno wycieraczki Boscha 475 mm i za jedną 16 złoty w hurcie płaciłem i jestem w 10% zadowolony
g
grzess22
Newbie
Newbie

Post autor: grzess22 »

Witam mam pytanie jakie jest spalanie w polo rocznik 96 1.4 benzyna???Jeżdząc tak do 3000 obrotów. Bo wydaje mi się że coś jest nie tak ze spalaniem???
Awatar użytkownika
limpek
el "Limek"

Post autor: limpek »

polo 96 to polo 6n więc dlaczego nie w odpowiednim temacie?? ... Przenoszę...
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW

Bardzo zielone Polo i Barzo czarne Suzuki Bandit

IV Polo Zlotu - Ślesin 2007

II Polo Zlotu - Więcbork 2008

!!! I Polo zlotu - Ślesin 2009 !!![/siz
Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

Post autor: Stawer »

Sam jezdze na wycieraczkach Bosha. Nauczylem sie, ze tanie mieso to psy jedza. Tanie nie dosc ze porysuja szybe to jeszcze beda caly czas piszczec. A Boshowskie to calkiem inna para kaloszy. Takze nie oszczedzaj, bo oszczednosc zadna jak popatrzysz ze za miesiac znow bedziesz wymienial.
Awatar użytkownika
medyk81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: medyk81 »

Co do wycieraczek to dla mnie w grę wchodzą 3 firmy: Valeo, Bosch, Champion.

Aktualnie mam Valeo Silencio 50 zł za komplet z wysyłką na Allegro i jestem zadowolony.
Awatar użytkownika
rurektuning
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rurektuning »

Polecam Valeo.
Miałem kiedyś bosch-a troche piszczały.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”