Zdjęć obrazujących dokładnie wszystkie elementy i ich mocowanie nie posiadam ale postaram się opisać.
Po pierwsze musisz zdemontować plastikową kratkę z metalowej części zderzaka (jest montowana na zaczepy, które trzeba delikatnie odchylać i ciągnąć za kratkę) - odkryje to dostęp do wkrętów (będzie potrzebny dłuższy wkrętak krzyżakowy)

.
Odkręcasz je i szukasz otworu w plastikowej dokładce (hokej), przez który odkręcisz pozostałe. Jeśli nigdy wcześniej zderzak nie był ściągany to zauważysz, że dolna metalowa część zderzaka jest przymocowana na plastikowe kołki do pasa przedniego, je też trzeba wyciągnąć. Po tym zabiegu metalowa część wraz z dokładką powinna zejść bez problemu.
Żeby zdemontować plastikowy zderzak musisz uzbroić się w klucze typu TORX oraz klucze nasadowe. Zaczynasz od zdemontowania grilla i odkręcenia kierunkowskazów (nasadka 7). Po wyjęciu kierunkowskazów ukaże się mocowanie listwy pod reflektorami, po jednym wkręcie na stronę (też nasadka 7emka). Zdejmujesz listwę i ukazują się łebki wkrętów Torx. Odkręcasz je i szukasz teraz wkrętów na torx od strony nadkoli. Jeden wchodzi pionowo do góry w błotnik, drugi poziomo w nadkole. Odkręcasz i zdejmujesz zderzak.
Jakoś tak to było
Edit:
Dla większego ułatwienia prac możesz najpierw odkręcić hokej. Jest przykręcony do metalowej części zderzaka na wkręty (nasadka 10tka). Ja zdejmowałem całość i dałem radę.
Powodzenia