czasami jak z rana odpalam auto, obroty swiruja, wskazowka jedzie do 2 tys i sie zatrzymuje na 2 tys, po chwili spadnie na 1,7, jak rusze i jade okolo minute zaczynaja skakac od 0,7 do 1,5 albo nawet 0,5 do 1,8 i jak sie zatrzymam zgasze auto, i znow zapale i tak ze 2 razy to sie obroty normuja i jest ok, albo zamiast gaszenia i zapalania to jak przejade pare km az sie silnik nagrzeje, to tez sie same normuja co to moze byc? prosze o rady bo to denerwujace, dodam jeszcze ze nie robi sie tak kazdego dnia, tylko raz na 2, 3 dni jak za 1 razem odpalam
nie, bo nie wiem co to jest, to sie robi na komputerze? jesli tak to bede mial problemy, bo nie mam znajomego co mi podepnie komputer, bo obcy bedzie sie na mnie uczyl, albo mi nagrzebie zebym przyjezdzal robic co innego, wiec jestem uczulony na komputer
no to masz typowy objaw po czyszczeniu przepustnicy i jej niezaadaptowaniu. Jak czyscil ci to jakis mechanik to powinien adaptacje zrobic.
Jak sam czysciles to wypada podpiac pod kompa i zaadaptowac, chociaz niektore moga sie same zaadaptowac po przejechaniu kilkudziesieciu km , ale na to bym specjalnie nie liczyl.
adaptacja musi być robiona poprostu może ostatnim razem udało się bez adaptacji i tak jeździłeś a teraz już trzeba zrobić. Dokładnie tak jak pisze bazi czasem sama się adaptuje. Czasem..... u mnie się nie zaadoptowała i musiałem adaptować szkoda, że jeszcze wtedy nie miałem Vaga i 100zł w sewisie to kosztowało :/
Było -> ABS, PPx2, OpenAiR, Servo, centralny+alarm, szport wydech
Bylo Audi B4 1,9 TDI + chip ,
było VW Golf 1,6 TD + LDA, FMIC
było Audi A4 1.9 TDI chip 115KM
jest VW Golf 4 1.9 TDI 90KM
Jest wsk 125