Nieszczelność drzwi kierowcy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
cage009
Mały interesant
Mały interesant

Nieszczelność drzwi kierowcy

Post autor: cage009 »

Witam.

Mam mały problem. Od jakiegoś czau, jadać autkiem 80-120km/h słychać straszny szum wiatru od strony drzwi kierowcy. Gdy miałem autko zasypane śniegiem i nie do końca odśnieżone to nie było tego szumu słychać.

Stąd moje pytanie. Czy to uszczelki, czy wyciszenie drzwi?? Za co się mam zabrać żeby usunąć tą niemiłą usterkę??
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

U mnie tez slychac wiatr ale dopiero przy 140km/h. Mysle ze to wina zimy i uszczelek ktore w tej temperaturze sa twarde i nie ukladaja sie idealnie. Proponuje poczekac do wiosny, odswierzyc uszczelki jakims preparatem do uszczelek a jak to nie pomoze to mozna drzwi na mocowaniu troche przesunac zeby lepiej dochodzily.
Awatar użytkownika
kukusiek
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: kukusiek »

Bartosz dobrze mówi kwestia uszczelek choć istnieje też opcja, że drzwi lub buda nie miały kolorowej przeszłości i coś zostało źle spasowane...niemniej jednak mamy zimę i to dość w zaawansowanym stadium zatem przeczekajmy aż pójdzie precz
MIESZALNIA TYNKÓW I FARB ELEWACYJNYCH "ANDRUŚ"
DYSTRYBUCJA --> STRZELIN/WROCŁAW
www.tynki-elewacyjne.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
webak
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: webak »

U mnie także powyżej 100 km/h słychać wiatr, zapewne od mrozu bo wcześniej problemów nie było.
Awatar użytkownika
stekvw
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: stekvw »

A u mnie jest tak : przy ładnej pogodzie jest super , ale jak są wieczne dni to zaczyna gwizdać
ale się tym nie przejmuję bo skoro zimny wiatr nie dostaje się do środka to nie ma co panikować
i grunt że podczas opadów też nie cieknie , więc to normalne zjawisko , powietrze może dostawać się
między składania drzwi czy ramy i szyby tworząc dzwięk świstu i gwizdu .

Radio GŁOŚNIEJ I PO SPRAWIE > :music: :band:
Stanisław Makowski
Pasja, to najlepszy biznes.

Moje polo
Zobacz tutaj>>>>
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”