Pomocy z gaźnikiem Polo 86 1.0 KJS

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Miłosz_KJS
Newbie
Newbie

Pomocy z gaźnikiem Polo 86 1.0 KJS

Post autor: Miłosz_KJS »

Witam wszystkich bardzo gorąco.

Moje Polo to 86c silnik 1.0 na gaźniku rok 86 samochód zbudowany do KJS (tajfun przeszedł w środku xD maska z włókna szklanego, szyby z plexi, dwa fotele kubełkowe, kierownica MOMO, pasy czteropunktowe SPARCO)

Problem dotyczy benzyny gdy jeżdżę spokojnie nic się nie dzieje, a gdy zrobię nawrotkę c to samochód traci obroty i gaśnie, a jak zgaśnie to lipa totalna kręcę go z 5-6 min zanim Go odpalę i później jedzie normalnie.

A tak wogóle moja kochana Polóweczka nie ma wolnych obrotów i muszę go trzymać na ssaniu i normalnie chodzi.

Proszę o Pomoc co zrobić aby mi nie przerywał, a także bardzo proszę podać gdzie idą podciśnienia z gaźnika( w gaźniku są do podłączenia dwa podciśnienia jeden z tyłu gaźnika a drugi z prawej strony)a także jakieś kable idą od gaźnika do czego??

Z góry pozdrawiam

Miłosz

P.S. Jeżeli będzie potrzebna nazwa gaźnika lub jakieś zdjęcia to podam jutro, bo dzisiaj jest już za późno. :boredom:
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

podstawa zebys podał oznaczenia gaznika.. bez tego po omacku za wiele sie nie dowiesz :(
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
M
Miłosz_KJS
Newbie
Newbie

Gaźnik typu Solex

Znalazłem drugi objaw jak go trochę pocisnąłem to zgas i taki sam problem jak przy nawrotkach, jak zaleje go do gaźnika to trochę pokręcę zapali na dwa cylindry przegazuje i zaczyna pracować na kolejne dwa cylindry i później jest dobrze.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

kolego ale ktory solex bo ich jest x rodzajow
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

a weź odkreć korek wlewu oleju i powąchaj jak pachnie jak bedzie czuc benzyne to pompke paliwa masz do wymiany (podobny objaw miałem w scirocco oraz golfie) a to ze nie masz wolnych to gaźnik rozregulowany właśnie do kjs-ów pożadna regulacjia gaźnika przepustnicy oraz wolnych a takze polecałbym preparaty do czyszczenia ukladu paliwowego
Obrazek
M
Miłosz_KJS
Newbie
Newbie

Gaźnik to SOLEX 31 PIC(T)-7

I teraz już totalnie całkowita liiiipaa

Jechałem sobie i nagle taka przypadłość jak napisałem powyżej, no to paliwo do gaźnika i chełtole zapalił i zgasł. No to paliwa nie ma zalałem paliwo do zbiornika i do gaźnika by go długo nie kręcić zapalił i zgasł.

Gdy zobaczyłem to w przewodach jest totalnie sucho, normalnie jak sahara :)

Pomocy!!!!

Prawdopodobnie poszła pompka paliwa, ale czy to możliwe jak pompka ma niecałe 3 miesiące i była kupiona nowa??

Co może być jeszcze przyczyną tego.

Pozdrawiam :amen:
Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ruszowy »

no po pierwsze jeżeli to mechaniczna pompka (a powinna) to spawdź czy sruby się nie poluzowały (raz tak miałem).
Sprawdzenie filtra paliwa było ? Jak jest przezroczysty to pytanie czyjest przynajmniej w połowie wypełniony benzyną?
NO czasem auto nie pali jak masz problemy z prądem. np elektrozawór wolnych obrotów nie działa bez kabelka masy pomiędzy silnikiem i gaźnikiem.
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

właśnie filtr paliwa drudie jeśli sucho czy przewody nie przepuszczały paliwa było sucho i pompka padła też tak moze być a ze zapali i zgaśnie to może być tylko z tym paliwem
Obrazek
M
Miłosz_KJS
Newbie
Newbie

Sprawdzanie filtra paliwa to podstawa.... nawet kropelki w filtrze nie ma.

Pompka jest mechaniczna.

A jak można wiedzieć gdzie znajduje się ten przewód od masy i gdzie idą podciśnienia z gaźnika.

Bo ja już jestem totalnie załamany. :-( :-(
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

hmm ja stawiam albo pompka padła ponownie(ale inna bedzie przyczyna ze padła) weź odkrec kanape tylna i odkręć dekiel czarny i wymontuj ze zbiornika te mechanizy co tam przychodzą przewody itp może byc ze przytkała sie taka kratka sitko w zbiorniku
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ruszowy »

no zacznij od znalezienia przyczyny braku paliwa w filtrze. Możesz miećnieszczelność i pompka nie zasysa paliwa,albo paliwo ucieka na postoju grawitacyjnie.
co dokabelka masy no to kawałek przewodu idący z gaźnika w stronę silnika często zakończony wsuwką.
co dopodciśnień to na zimno silniki tak idzie na ssaniu więcpodciśnienie nie jest aż tak ważne bo przepustnicai tak jest zamknięta i mieszanka jest bardzo bogata.
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”