GTI by Emi & Christopherek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

Udało się wyjąc ten zawór.jak pisałem styropian siedział bardzo ciasno i nie chciał się ruszyć.ale jak go wyjąłem ukazały mi się 2 śrubki,po ich odkręceniu zawór regulacyjny miałem wraz z rygielkiem w ręku.Nr zaworu 6n0 862 160a jest pęknięty na nim taki gumowy kondonek-obawiam się że mogę tego niczym nie naprawić bo on w połowie się chowa jak rygielek się wsuwa a nawet jeśli uda mi się to naprawić to będzie to naprawa tymczasowa.ktoś w dzialem technicznym mi napisał że tego kondonika nie da rady samego kupić a cały zaworek koszt 150zł :angry2: .no ale coż jak ma wszystko działać to trzeba to kupić i zrobić.a tu kilka fotek tego ustrojstwa-tak dla potomnych :grin:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Awatar użytkownika
christopherek

zaworek naprawiłem i póki co od awarii działa.jak się zepsuje to wtedy się pomyśli coś innego.a dziś niuńka dostała dywaniki gumow,ciekawym patentem jest piąty dywanik wycięty na tunel środkowy i gdyby miały usiąść z tyłu 3 osoby :shock: :shock: :shock: :shock: to z tunelu wszystko będzie spływało na boczne dywaniki-bardzo fajny patent.zdjęcia zrobię jak będzie pogoda bo póki co ledwo się autem poruszałem teraz,ale jedno musze przyznać EDL fajnie działa :-D
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Awatar użytkownika
christopherek

jednak długo nie nacieszyłem się sprawnym centralnym zamkiem bo powróciła usterka,mianowicie słychać znów było syczenie z okolic klapki wlewu paliwa i musiałem zdemontować zaworek.moja praca się rozpadła z powodu mrozu ale nie mogłem tak z niesprawnym centralem a w zasadzie bez niego po po prostu odłączyłem i niuńka stała otwarta pod błokiem gdyż kluczyk do zamka od drzwi pasażera wchodził do połowy,do bagażnika wchodzi ale też pełno syfu i nie chce się przekręcić a od kierowcy cięzko się przekręca,więc aby czasem wiosełko nie pękło wolałem auta nie zamykać.dobrze że osiedle strzeżone i ciecie chodzą:-).a tak na poważnie cena za cały zaworek z gumką mnie rozwalił 150pln za całość,więc szukałem na allegro z rozbitków ale nawet 90zł za to chcieli więc stwierdziłem niech spadają na palmę.no i z pomocą przyszedł kolega hanss z vwgolf.pl który ma wiele anglików golfa3 gti na części no i za symboliczne 15zł za sztukę kupiłem 2 zaworki z gumkami.
Obrazek
a tu już gumeczka na właściwym zaworku
Obrazek
.Tak więc niskim nakładem central znów będzie śmigal a w razie czegoś jeszcze jedna gumeczka w zapasie zostaje:-)
Awatar użytkownika
CoFFiN
Newbie
Newbie

Post autor: CoFFiN »

Kolego a nie chciałbyś sie pozbyć takiej jednej gumeczki ? bo mi właśnie też padła i próbuję reanimować ale jest ciężko :( z chęcią bym odkupił :)
Awatar użytkownika
christopherek

[quote=""CoFFiN""]Kolego a nie chciałbyś sie pozbyć takiej jednej gumeczki ? bo mi właśnie też padła i próbuję reanimować ale jest ciężko :( z chęcią bym odkupił :)[/quote]
no niestety sam kupiłem 2 żeby mieć na zapas.szukaj w rozbitkach,na szrotach albo od kogoś kto handluje częściami
Awatar użytkownika
christopherek

właśnie skończyłem zmieniać świece i zmieniłem filtr kabinowy.nie ma zdjęc bo ręce miałem brudne po sprzątaniu garażu i już nie robiłem.Swiece takie jak fabryka dała czyli NGK 3elektrodowe made in japan.co ciekawe jak wyjąłem stare to wyglądają jakby były jeszcze z fabryki założone bo też były NGK ale miały jeszcze znaczki vw:-).Filtr kabinowy zmieniłem bo mi coś szyba parowała.Najlepsze że komplet świec po zniżkach kupiłem za 52 zł a cena wyjściowa 116zł:-).autko jakby odżyło po tej wymianie bo jeździło super a teraz to zapierdziela.nie było w CER u mnie filtra paliwa a nie chciało mi się już do IC jechać więc to jeszcze zostało do zmiany no i bliżej wiosny tarcze,klocki i linki od rękawa żeby był komplecik.
Awatar użytkownika
christopherek

szukam jakiegoś koła na wiosnę do niuńki tylko sam nie wiem co chińszczyzna nawet ładnie wyglądała ale to nie jest to,teraz zima jakieś stalaki które pójdą na wiosnę na złom,obecne koło póki co na wiosnę to bbs po jakiejś chyba polerce bo się błyszczą+opony toyo z duża ilością bieżnika.swędzi mnie ręka żeby wystawić na allegro koła bo opony mają rozmiar 195/50/15 a wolałbym coś na 45 jak Pan Bóg kazał.z drugiej strony bbs mogłyby być na przyszłą zimę.sam nie wiem.póki co myślę o seryjnych bbs z gti i w jakiś czarny kolor je dac,ładnie w sumie seryjne czerwone zaciski by spod nich wyglądały.zupełnie nie mam koncepcji-podrzuci ktoś pomysł?
Awatar użytkownika
christopherek

[quote=""TONY""]chinskie to lipa.kumpel kupił takie z norauto i po trzech pól roku myciu karcherem zlazł lakier.[/quote]
sprawiały wrażenie takich kruchych dlatego już ich nie mam,najlepsze chyba jednak bbs będzie ori gti tylko w jakimś kolorku
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

christopherek
:good: Dobry wybór koła. Tylko koniecznie ranty zostaw w ori lakierze, albo wypoleruj, bo całe czarne koło to jednak nie to :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Szakal »

Ja sie zastanawiałem czy nie zrobić u siebie całej czarnej felgi w polysku,do czarnej budy to sie niezle komponuje :grin:
Awatar użytkownika
christopherek

[quote=""Szakal""]Ja sie zastanawiałem czy nie zrobić u siebie całej czarnej felgi w polysku,do czarnej budy to sie niezle komponuje :grin:[/quote]
no właśnie przed chwilą żonę zapoznałem z taką koncepcją felgi:-) ale jestem zły bo miałem chętkę na koła JPP ale ktoś mi podkupił i się wkur...rzyłem.a tez tak już widziałem czarnucha wypolerowanego i felga w takim samym kolorze i tylko czerwone zaciski wygladające spod felg.ogólnie w polo nie chcę nic zmieniać bo jednak wolę żeby była oryginalna tymbardziej że to 5d czego jeszcze mniej na drogach jeździ.poza lampami i kołem raczej zmian nie będzie
G
GONIA
Początkujący
Początkujący

Post autor: GONIA »

mmm... takie GTI :good: bardzo ładna pola i wyobrażam sobie jak dobrze się prowadzi :cool: Pozdrawiam ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
christopherek

Dziś zabrałem się za hamulce z tyłu bo ręczny nie trzymał jak powinien,do tego coś tarło w jednym z kół więc został zakupiony zestaw tarcze,klocki trw,łożyska kół SKF i linki do ręcznego,smar do łożysk.Efekt ręczny się pojawił tak jak być powinien,okazało się że linki są dobre winowajcą był zapieczony tłoczek w zacisku ale po bitwie odpuścił i juz wszystko śmiga.
tak wyglądał stary zestaw na którym jak się okazało mógłbym spokojnie jeszcze latać
Obrazek
tu zakupione nowe graty
Obrazek
klocki TRW
Obrazek
łożyska SKF
Obrazek
smar do łożysk
Obrazek
podgrzewanie tarczy że3by zeszła koronka do abs
Obrazek
nowa tarcza z bieżnią
Obrazek
nowa tarcza uzbrojona
Obrazek
nowy komplet na aucie
Obrazek
a tu lewa strona bez tarczy
Obrazek
a tu niuńka na warsztacie
Obrazek.
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Nie no, odwaliłeś manianę :banghead: trzeba było odświeżyć osłony tarcz skoro było wszystko na wierzchu pomalować zaciski :)
Lampy tylne nie spasowane odstają, kupa na całego :crazy: :crazy: :crazy:
Awatar użytkownika
christopherek

zaciski będą odnowione wiosną teraz nie ma do tego warunków gdyż nie mam garażu.lampy były jak kupiłem i nie mam zamiaru ich piłować rzeźbić mi to nie przeszkadza
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”