[quote=""pmakar""]Jeszcze jedno pytanko w temacie (jeśli banalne, to sorki, ale jestem laikiem w tym temacie..) - jak praktycznie zalać filtr paliwem..? (Strzykawka to dobry pomysł...?)[/quote]
Podłączyć tylko wejście w filtrze, przekręcić kluczyk aż pompa paliwa zacznie działać i napompuje paliwa do filtra. Najlepiej w 2 osoby to robić.
[quote=""Grzela300""]W którą stronę ma być strzałka przepływu paliwa, wymieniam filtr i niestety zakręciłem się ściągając go, poratujcie :beg:[/quote]
W stronę przepływu paliwa czyli od baku do silnika.
[quote=""rat4""]zazwyczaj w lewo patrząc od tyłu auta[/quote]
Dokładnie, w lewo, masz racje. Mam niestety jeszcze jeden problem, jedna z szybko-złączek nie trzyma najlepiej, musiała się uszkodzić przy rozłączaniu, byłoby niewesoło gdyby się wypięła niespodziewanie. Można to kupić, czy lepiej wstawić kawałek węża paliwowego z opaskami?
[quote=""Grzela300""]jedna z szybko-złączek nie trzyma najlepiej, musiała się uszkodzić przy rozłączaniu, byłoby niewesoło gdyby się wypięła niespodziewanie. Można to kupić[/quote]
czy jest szansa, że auto jeździło z odwrotnie założonym filtrem ? ściągałem stary i był założony strzałką "w prawo patrząc od tyłu. Na filmach i zdjęciach wszystkie zakładane i ściągane są ze strzałką w lewo, jak pisaliście. Sam się zakręciłem teraz
Ktoś wymieniał ostatnio w 6n2 1.4 8v benzyna i moze potwierdzić kierunku założenia filtra ? Założyłem strzałką w lewo, patrząc od tyłu, ale wydaje mi się, że auto cos zamulone...