na necie jest pełno tematow jak sprawdzic czy swiece grzeja. Jak masz nowe to podlaczyc na krotko i zobaczyc czy sie zażą. Jak wkrecone to tez podlancza sie zarowke i puszcza prad przez swiecie jak grzeja to sie zarowka pali ale jak co dokladnie podlaczyc to nie wiem szukaj na necie.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
[quote=""webak""]Wujek jak zobaczył to powiedział ze zapewne wszystkie świece nie grzeją.
Zna ktoś jakiś sposób na sprawdzenie ?[/quote]
mam pytanie;
silnik pali jeszcze?
muli go dalej ?
bialy0666 tak silnik odpala, ale na początku jest taki brak mocy czy jak kto woli mulenie.
PS. W poprzednim poście wkradł się chochlik :crazy:
Miało być ze zapewne nie wszystkie swiece grzeją.
Gdyby żadna nie grzała to przecież bym nie odpalił :blush2:
i pojakimś czasie wszystko wraca do normy cz nie napisz jak zachowuje się zimny a jak cieply silnikcy dodajesz gazu przy odpalaniu poprostu czym więcej informacij jest mi łatwiej bo naprawde nie jestem wróżką bez obrazy.
zaczynam wróżyć ;
-wpisz w szukaj słowa ;silnik nie odpala,cięszki startjakjast zimny ,1,9 SDI niepali,itd........................
- zacznji od filtrów ;paliwa, powietrza,to podstawa
Gdy pochodzi z 2-3 minuty to działa normalnie.
Zimny silnik nie reaguje na przy gazowania, tzn słychać jak szybciej chodzi ale obroty w granicach 300-400 i się dusi.
Filtr paliwa wymieniłem na jesieni a z filtrem powietrza to jak to jest ?
Jeden mam na dole po prawej stronie a ktoś mi mówił ze jeden jest tez na środku pod maską pod tym plastikiem.
P.S. Nie zamierzam się obrażać, ciesze się ze zainteresowałeś się tematem :piwo:
może ten wkład filtra jest okrągły i wysoki na oko 20cm jeśli tak jest to sprawdz jaki masz silnik bo to może niebyć SDI
jeśli twój SDI wygląda tak jak na podanym linku viewtopic.php?f=25&t=21532 to jest 1,9 D AEF