[6n2] co to za usterka :( prosze o wyjasnienie :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
MIKRUS
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] co to za usterka :( prosze o wyjasnienie :(

Post autor: MIKRUS »

Witam . Jestem posiadaczem polo z 2000r 1.7 SDI mam straszliwy kłopot bo nie wiem co sie stało :( . Jechałem sobie z 20 km/h az tu nagle dziura nie udalo mi sie jej ominac i auto zaczelo nagle zwalniac , swiatla sie wylaczyly zapalila sie kontrolka od ABS ( hamulce tarczowe i klocki niedawno wymieniane plyt jest tez dobrze wlany ) i Od swiec zarowych :( auto zatrzymało sie na ulicy i dopiero po 10 min udalo sie mi uruchomic przejechalem kilka metrow i znowu to samo ABS . SPIRALE . i gasniecie swiatel ;/ zatrzymalem calkowicie auto na najblizszym parkingu i myslalem ze jak dam mu odpoczac z 20 minut to bede mogl ruszyc ale nic z tego po kreceniu zapala sie kontrolka siwec zarowych ;/ obstawiam ze swiece mi calkowicie poszly pech mnie dopadl bo wlasnie jechalem do mechanika i nie dotarlem .Co moze byc przyczyna tego ze auto tak zareagowało ;( prosze o jakies podpowiedzi ... przepraszam za bledy :agree: AKUMULATOR NOWY CENTRA
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

wygląda mi to na czujnik udeżeniowy[o ile jest wtym modelu] lub coś z elektryką , a wcześniej były jakieś niedomagania poliny?
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Nie zaświeciło się nic związanego z akumulatorem? Trochę dziwna sytuacja, nawet jeśli dziura była spora. Być może jakiś czujnik się wypiął i stąd kontrolki. Przejrzyj czy tam wszystko gra.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
wojtasek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wojtasek »

słyszałem o takim przypadku we fiacie że po wjechaniu w dziurę padł komputer ale w VW ? dziwne?
nigdy nie jest tak żeby gorzej być nie mogło
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Jak duży wstrząs to może się wypiąć jakaś wtyczka / czujnik i może zwariować auto. Ale to powinno się ujawnić w prosty sposób na komputerze.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Ja bym podłączył pod VAG'a. trzeba zobaczyc co za błędy wyrzuciło.
Awatar użytkownika
MIKRUS
Raczkujący
Raczkujący

czytałem tez ze przy swiecach jest jakis przekaznik i mogło tez sie cos z nim stac . Auto normalnie kreci i slychac jak by swiece sie rozgrzewaly . prad wszystko jest aku nowy wiec moze jakies zwarcie wchodzi w gre . czy na stacji kontroli pojazdow zrobili by mi takie cos ? jak wymiana swiec i ewentualnie podpieci pod komputer ? auto mam od roku i nie bralem go pod takie rzeczy nigdy wiecie ile moze takie cos kosztowac swiece mam wlasne kupione BERU - mysle ze dobry zakup ale co z instalacja i gdzie moglbym sie o tym wszystki dowiedziec ?
Awatar użytkownika
Zoodix
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Zoodix »

Sprawdzenie Vagiem to koszt okolo 50zł
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Kup sobie kabel zamiast jechać na stację. Wszystkie testy możesz porobić samemu z laptopem, więc inwestycja się zwróci po 2 sprawdzeniach.
Awatar użytkownika
MIKRUS
Raczkujący
Raczkujący

auto po 1.5 h odpalilo :-D zaczelo strasznie klekotac po 5 dniach nie odpalania ... dotransportowalem auto do domu a jutro rano dopiero do mechanika zobacze co wykaze po podlaczeni do komputera przy okazji wymienie swiece zarowe ( BERU to dobra firma ??? ) zobaczymy rano . Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze . Musi OŻYĆ POLO i smigac : ))

Z tym kablem to dobry pomysl ale nie posiadam laptopa :(
B
Bocian8901
Newbie
Newbie

Post autor: Bocian8901 »

Też kiedyś dałem się przejechać bratu i spodem zahaczył o studzienkę.. Samochód też mi zwariował, bo zaświeciły kontrolki od wszystkiego, zgasły światła, radio i elektryki nie miałem, ale po chwili samo się naprawiło, także widzę, że mogłem mieć tylko dużo szczęścia:P
Pozdrawiam:)
Lepiej być dobrym ratownikiem, niż kiepskim lekarzem:)
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

[quote=""MIKRUS""]( BERU to dobra firma ??? )[/quote]

Dobra :) Idą na pierwszy montaż w VW (nie wiem, czy we wszystkich).
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

kontrolka od świec żarowych to nie zawsze złe świece. Czujnik 3 światła stop też jest tam podpięty, w sensie miga ta kontrolka jak jest zepsuty. pozdro
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
Awatar użytkownika
MIKRUS
Raczkujący
Raczkujący

dzis dokonałem wymiany swiec zarowych i filtra paliwa ... zobaczymy jak to bedzie z tym odpalaniem podczas mrozu :P ostatnimy casy strasznie nim telepie ( ze tak napisze :D ) cala buda ;/ moze to normalne a moze wtryski paliwa powoli siadaja ;/ nie wiem ...

minus tego ze ostatni jak pisalem wyzej ze wkoncu udalo sie mi uruchomic auto to zapalila sie kontrolka od pasow ;/ wszystkie zapielem i dalej sie pali ... :(

moze jakis blad w tym komputerze :(

swiatla mam wszystkie sprawne ostatnio tez wymienilem mam nadzieje ze bedzie juz wszystko ok teraz tylko bede zerkac jak auto bedzie sie zachowywac i ewentualnie po sylwestrze podjade na komputer .
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”