Jeżeli dasz radę to kup oryginalne, a jak nie to coś w stylu Bosch AeroTwin. Kosztują jakieś 100 zeta za komplet i są bardzo podobne do oryginalnych ( nie zdziwiłbym się jakby to było to samo). A jeżeli masz teraz oryginalne i nie chcesz wydawać tak dużej kasyna nowe , to zacznij od wymiany samych piór (gumek) może akurat będzie ok.
od strony kierowcy masz 530 mm, a od pasażera 480 mm. komplet Valeo Silencio (574382), komplet Bosch AeroTWIN (3 397 118 974). tylna 330 mm, Valeo Silencio (574300), Bosch AeroTWIN (3 397 008 006).
Ja tnę koszty :szefu: kupuję same gumki po 5 zł za 54-55 cm (trzeba przyciąć na wymaganą długość) i wymieniam same te gumki troszkę bolą opuszki palców ale za 15 zł mam nowe wycieraczki taki zabieg wystarcza na 1 rok i zbierają naprawdę sxtra lepiej niż te z grafitem itd. :good:
Jak kupiłem przednie bez przegubowe Motgumu i jestem zadowolony. Tylna niestety dostępna tylko oryginalna. A co do samych gum to nawet o tym nie słyszałem ale powinny być ok bo to właśnie guma w wycieraczkach albo twardnieje albo się wyszczerbi i nie zbiera dobrze.
[quote="Wolga85"]Jak kupiłem przednie bez przegubowe Motgumu i jestem zadowolony. Tylna niestety dostępna tylko oryginalna. A co do samych gum to nawet o tym nie słyszałem ale powinny być ok bo to właśnie guma w wycieraczkach albo twardnieje albo się wyszczerbi i nie zbiera dobrze.[/quote]
Są zamienniki tylnej, w IC widzę Bosch, Valeo i SWF
nr ori 6Q6955425A