[6n2] Wkładka do klamki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gasmask
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Wkładka do klamki

Post autor: gasmask »

Pytanie: czy jak kupię używaną wkładkę klamki to da się ją przerobić pod mój kluczyk?
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

Post autor: wilczek247 »

da się to zrobić jeżeli posiadasz starą wkładkę. będzie to trochę czasochłonne zajęcie ale jet to do zrobienia. możesz też zanieść to do faceta który dorabia klucze.
ŁUK@$Z
g
gasmask
Raczkujący
Raczkujący

dzieki! To teraz drugie pytanie: czy jezeli zlodziej użył do otwarcia auta np srubokreta i rozwalil tym samym ową wkladkę to na podstawie takiej wkladki jest w stanie dorobic sobie kluczyk z immo?
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

kluczyk z immo to można dorobić tylko w ASO za nie małe pieniądze i dodatkowo musisz mieć do tego taki specjalny kod który przeważnie jest dołączony do kluczyka zapasowego na takiej karteczce w rodzaju 'breloka'. we wkładce są takie zapadki które po włożeniu właściwego kluczyka umożliwiają jego przekręcanie co za tym idzie otwieranie/zamykanie drzwi. Są one po to żebyś nie zrobił tego byle śrubokrętem. i właśnie po zakupie używanej wkładki musisz je podmienić (jeżeli nie są uszkodzone w innym wypadku czeka Cie albo kupno wkładki z innym kluczykiem albo dorobienie wkładki w ASO za ok 250zł) żeby pasował ów kluczyk a do tego jest konieczny demontaż wkładki z zamka wiec nie ma opcji żeby złodziej się dostał w opisany przez Ciebie sposób.

a jeżeli chodzi o wymianę tych zapadek to jest dość skomplikowane bo trzeba uważać żeby się nie rozsypały bo każda musi trafić na swoje miejsce. po zdemontowaniu wkładki z drzwi przed rozebraniem jej na części pierwsze musisz koniecznie pamiętać o tym żeby nie wyjąć kluczyka z wkładki bo się wtedy rozsypia te zapadki i po temacie.

robiłem podobną operacje ze swoim zamkiem ale niestety nie dysponuje żadnymi fotkami może ktoś inny z forum miał podobny przypadek i ma jakieś materiały pomocnicze dla Ciebie.
ŁUK@$Z
g
gasmask
Raczkujący
Raczkujący

dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Prawde mówiąc ulżyło mi troche :D
Awatar użytkownika
gallus
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gallus »

Tomku powiedz jeszcze raz co chcesz wymienić. Zamek w klamce składa się z
co najmniej 5 części pytanie jaką ty potrzebujesz. Bo może kupimy 1 klamke z zamkiem na 2 i każdy weźmie te części które mu brakuje albo zostały zniszczone.
Mnie potrzeba tą cześć chętnie ją odkupie jeśli nie będzie ci potrzebna
http://images.okazje.info.pl/p/motoryza ... -99-01.jpg
oraz 3 te malutkie sprężynki które są przy wspomnianych zapadkach.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2010, 17:58 przez gallus, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam gdzieś trendy i style urodziłem się po to aby sam je tworzyć i wyznaczać.
Perła:http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 56&t=12121
Awatar użytkownika
gallus
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gallus »

No tak ale +40 zł za dojazd do aso.
Mam gdzieś trendy i style urodziłem się po to aby sam je tworzyć i wyznaczać.
Perła:http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 56&t=12121
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

gallus takie wiosełko kupisz w każdym sklepie z częściami nie musisz wcale jechać do ASO.
ŁUK@$Z
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”