Zauważyłem dziś, że jak włącze obieg wewn. i przekręcę prawe pokretło na górny znaczek( szyba) to obieg wewn. się wyłącza. Słychać prace silniczka wtedy i wyłącza sie podswietlenie przycisku obiegu wen.
Jeżeli natomiast bede chcial zrobic nawiew na stopy cy na szybe i stopy czy kabine i przekrece pokretlo przez pozycje przednia szyba, ale nie zatrzymam sie w niej, to obieg wen. nadal bedzie zalaczony.
Dodam, ze w innych pozycjah takie samo-wylaczanie sie nie ma miejsca. Mam Climatica, wiec pokretla takie same, jak w aucie bez klimy.
Pisze w tym dziale, bo nie wiem, czy mam doczynienia z usterka, czy ma to jakies zastosowanie. Auto mam od paru mce i nie jestem pierwszym wlascicielem, wiec nie wiem, jak bylo fabrycznie. Wiem, ze czasem mam bledy silnika tej klapy obiegu wewn i w wakacje mi sie kiedys zaciela w 1 polozeniu, cos haczylo i wtedy obieg wen. nie hcial sie zalaczyc. Klikalem guzik zapalal sie na sekunde i gasnal (jakby odbijalo). Wystarczylo psiknac WD40 prowadnice i problem ustał.
Prosze uzytkownikow Polo 9n lub 9N3 o sprawdzenie czy jak np macie wlacony wiatraczek + obieg wen. i przekrecicie z nawiewu np z kabiny na przednia szybe, to czy obieg wen. sie wylaczy i podswietlenie przycisku zgasnie?
Mam 9n3 od nowego i też tak jest,pytałem kolegi i ma to samo.Myślę że tak ma być fabrycznie.Podobnie ogrzewanie tylnej szyby po jakimś czasie samo się wyłącza i gdy ręczny nie będzie opuszczony do końca (zapalona kontrolka) po przejechaniu bodajże 50m zacznie odzywać się pipczyk od świateł.
ale tak na marginesie, to fakt, tak musi byc, w golfie V np z climatroniciem jak sie wlacza szybe to obieg wewn. sie wylacza i zalacza sie autoamtycznie AC, zeby osuszyc.
Tylko taki szczegol ze u mnie ani na wewn. ani na zewn. nie paruja szyby jesli dmucha na nie ciepelko, ale u ojca jak robie wewn. to odrazu paruja.
w kazdym polo tak jest ze jak dasz nawiew na szybe z przodu to sie wyłacza obieg wewnetrzny (jak jest włączony )a ze szyby paruja na wewnetrznym to norma
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km