[6n]Wszysko o: Zegary, Licznik - wymiana, rodzaje, wskazówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Post autor: Bielo »

Czy do Polo 6N były montowane zegary z srebrnymi tarczami jak w Golfie III? Znalazłem takie na allegro (link w odpowiednim dziale) i zastanawiam się czy to limited edition czy home made jakiś?
Obrazek
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

[quote=""Bielo""]Czy do Polo 6N były montowane zegary z srebrnymi tarczami jak w Golfie III[/quote]

Były przed małym liftem w Colour Concept.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
Enten
Początkujący
Początkujący

Post autor: Enten »

[quote=""Goozik""][quote=""Enten""]mogę pozostać przy liczniku z AEF czy muszę dać ori z passata (dawca silnika, wiązki)?
[/quote]

Który rok passata :?:[/quote]

1996
Awatar użytkownika
ziben07
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ziben07 »

Witam wszystkich :)
Wiem że ten post pojawił sie juz kilkakrotnie, ale z zadnego nie odczytałęm konkretnej odpowiedzi !! A wiec mam polo 6N 1.9D z 94/95 roku i nie wiem czy jest kontrolka rezerwy paliwa... Gdy wskazówka przekracza czerwona linie nic sie niezapala !! Na to wyglada ze nie ma prawda ?? czy dopiero sie zapala jak spadnie ponizej czerwonych kresek ?? Wycztałem ze istnieje mozliwosc zamontowania zarowki czy tez w tym typie zegarów ??

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

przepraszam za powtórke z rozrywki ale nie ma tam konkretnej odpowiedzi :)
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Możesz wyjąć i zobaczyć czy z tyłu jest miejsce na żarówkę, możesz tez zobaczyć pod światło jak sugeruje Zoodix, jeśli jest to masz szczęście.

Powinna sie znajdować po prawej stronie

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

ziben07 wyjmij te zegary i wkręć żarówkę lub zamiennik. Inaczej nie sprawdzisz czy ta kontrolka jest obsługiwana.
Kontrolka to ta najbliżej wskaźnika paliwa. Prawdopodobnie VW dał ciała z kalibracją i nie montował żarówek.
U każdego kontrolka włącza się w innym momencie :lol: U mnie gdzieś tak na 100km przed końcem paliwa czyli jakieś 10l.
Przy jeździe po mieście to dość wkurzające bo w przy moich przebiegach potrafi świecić przez 5 dni.
Nauczyłem się już, że jak się zaświeci to od razu tankuję :)
Ostatnio zmieniony 05 gru 2010, 11:20 przez Artpolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
ziben07
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Artpolo""]ziben07 wyjmij te zegary i wkręć żarówkę lub zamiennik. Inaczej nie sprawdzisz czy ta kontrolka jest obsługiwana.
Kontrolka to ta najbliżej wskaźnika paliwa. Prawdopodobnie VW dał ciała z kalibracją i nie montował żarówek.
U każdego kontrolka włącza się w innym momencie :lol: U mnie gdzieś tak na 100km przed końcem paliwa czyli jakieś 10l.
Przy jeździe po mieście to dość wkurzające bo w przy moich przebiegach potrafi świecić przez 5 dni.
Nauczyłem się już, że jak się zaświeci to od razu tankuję :)[/quote]

a duzo z tym zabawy ?? bo mam obecnie zrobione indiglo i nie wiem czy tam nic nie nakrece :)
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

Jak zwykle zaraz będzie kilkanaście odpowiedzi o dupie maryni a nikt nie napisze prawdy ani nie użyje szukajki...

1. 6N przed małym liftem nie ma fabrycznie kontrolki ale w niektórych zegarach jest możliwość dołożenia żarówki i kontrolka się pojawi.
2. 6N po małym lifcie ma kontrolkę w standardzie.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2010, 11:46 przez Olo, łącznie zmieniany 1 raz.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
harnasisko
Swój
Swój

Post autor: harnasisko »

aha, no to wszystko jasne :) a zarowka to jaka tam idzie ??
Polo sex-en by HarRRnasiu !!!! ;) viewtopic.php?f=77&t=56841
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

ziben07
wyjęcie zegarów to 30 sekund. Luzujesz kierownicę, ściągasz osłonę, odkręcasz dwie śrubki po lewej i prawej. Zegary na siebie i w bok i wychodzą przez kierę :)

harnasisko
żarówka idzie taka jak w innych kontrolkach. Jak wyjmiesz to będziesz wiedział.

note: żarówkę wkręcamy 1/4 obrotu od tył zegarów bez ich rozkręcania więc indiglo nie przeszkadza :) Najwyżej będzie wisieć kilka kabli więcej.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
ziben07
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Artpolo""]ziben07
wyjęcie zegarów to 30 sekund. Luzujesz kierownicę, ściągasz osłonę, odkręcasz dwie śrubki po lewej i prawej. Zegary na siebie i w bok i wychodzą przez kierę :)

harnasisko
żarówka idzie taka jak w innych kontrolkach. Jak wyjmiesz to będziesz wiedział.

note: żarówkę wkręcamy 1/4 obrotu od tył zegarów bez ich rozkręcania więc indiglo nie przeszkadza :) Najwyżej będzie wisieć kilka kabli więcej.[/quote]

wiem jak wyjac zegary :) robilem to 5 razy hehe bo mialem problemy z konwerterem :P ale czy trzeba rozpołowic zegary ? czy poprostu od razu po wyciagnieciu z tyłu w obudowie jest juz wejscie ?
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Tak jak napisałem w tym co zacytowałeś :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

ziben07
Po to są podwieszone tematy aby z nich korzystać. w tym i innych tematach już dawno było napisane co i jak. ale po co przekopać się przez informacje jak można założyć nowy temat?? Nikt nie wstał lewą nogą. Świadomie uzywamy takich a nie innych argumentów bo nic do Was nie trafia. każde forum jest dla wszystkich a nie tylko dla jednostki. ktoś wchodzi i nie może nic znaleźć. A dlaczego? a dlatego że leniwy uzytkownik nie potrafi znaleźć interesujących go informacji. Czy mam dalej pisać?????
Chcielibyśmy to ogarnąć, ale WY w tym nie pomagacie. Każdy tylko narzeka że jest bur.del. Tylko że sam go robi.
Koniec kropka!
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

[quote=""czaja""]Koniec kropka![/quote]
To dopiero początek :crazy:
K
KoKo

Post autor: KoKo »

turzol
robiłem tak samo jak ty piszesz o wiele łatwiejsze i szybsze
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”