[6n] Primo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Primo »

Nie no najpierw musze nazbierać na zbliżający sie przegląd a później dopiero na części.
Tak sie zastanawiałem nad zawiasem ostatnio bo mam w piwnicy wczęsniejsze H&R 60/60 ale springi są za twarde. Jakiej firmy sprężyny są miekksze, żeby nie było efektu "pingpongu" :( i gdzie można sprawdzić w jakim stanie są amory? Bo w sumie gwint kupa kasy, jedyny plus ze można sobie idealnie dopasować a zmieniać wysokosci pewnie mi się nie będzie chciało.
Dałby ktoś rade zrobić VT zawieszenia na tym zdjęciu tak 60/40 albo 60/60?
Obrazek
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Primo ile cenisz za te springi bo byłbym zainteresowany
Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: GGrzes »

Primo

oglądałem felgi ostatnio pod uczelnią :) super sprawa, rzeczywiście teraz jest cross country, ale glebę wrzucisz i będzie super :) wtedy już nic dodać nic ująć, oprócz hokeja, który pasowałoby też założyć :)

pozdraVWiam
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Maniack
Dzięki hokej kiedyś sie kupi, ważniejsza teraz gleba.

Wczoraj mi Ojciec zakupił nowe śruby zabezpieczające do felg, bo się bał że mi zwiną ;] . W przyszłym tygodniu planowane jest malowanie zacisków i bębnów na kolor nadwozia.

mario6n
No tak sie teraz zastanawiam, bo będzie trudno dobrać teraz wysokość jaka będzie odpowiednia, bo z tyło może minimalnie wejdą w błotnik, ale z przodu jak będzie za nisko to przy dziurach felga przywali mi w blotnik :/. Ty jaki miałeś zawias na zdjęciach w pierwszym poście swojego tematu, bo tam miałeś też chyba jak ja teraz fele 15 i opony 175/55 i ładnie siedział?
Springi jak bym sprzedawał to za około 170, musi mi starczyć na inne.
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Mam takie pytanko czy ktoś wie jaka jest odległość miedzy błotnikiem a osią z przodu i z tyłu na seryjnym zawieszeniu. Byłbym wdzięczny za takową informacje, bo chciałbym dopasowac wysokość gleby :D
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote=""Primo""]bo tam miałeś też chyba jak ja teraz fele 15 i opony 175/55 i ładnie siedział?[/quote]
wtedy miałem gwinta :mrgreen:
przy Twoich oponach i glebie 60/60 nic Ci nie powinno ocierać :P :P :P
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

mario6n
60/60 troszke za nisko z tyłu bo transportuje niekiedy spore ilości ładunków :) Ale zdecyduje sie pewnie na 60/40 tak żeby było w sam raz.

Maniack
Dzięki za pomiary, przydały się :good:

Teraz tylko jakiej firmy poszukać springów co mi powiecie o twardości takich firm jak weitec, fk, MTS ??? :confused:
A czy są jakieś katalogi na necie gdzie można sprawdzić po numerach na sprężynach o ile sa one krótsze?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""Primo""]A czy są jakieś katalogi na necie gdzie można sprawdzić po numerach na sprężynach o ile sa one krótsze?[/quote]

Na stronach producentow masz katalogi z dokladnymi oznaczeniami
Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

Primo
60/40 to takie optimum maksimum do normalnej w miarę jazdy, na 14stkach to będzie dobrze :)

A za pomiary nie ma sprawy :) zauważyłem Twoje Polo pod wydziałem to kartka, długopis i sms gotowy :D

pozdroo
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

turzol
Tylko taki problem że nic nie kumam z niemieckiego :D coś tam poszukałem ale z Fk do polo 6n znalazłem tylko 60/40 zawieche - czyżby nie było innych, chyba niemożliwe :confused: Znalazłem sprężyny z Fk ale o oznaczeniu Fk 45/fks45 ha i fk 45 va - czy możliwe że 45/45 jakoś dziwnie :|
Z weiteca idzie ładnie znaleść ale z reszty to masakra :(
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Wczoraj znowu sie wziołem za polówke :D
Wkońcu pozbyłem sie prawdopodobnie piszczących bębnów :? to sie okaże w ciągu tygodnia. Następnie zostały zmienione przednie klocki hamulcowe. Przy okazji przednie i tylnie hamulce zostały przemalowane z wcześniejszego czerwonego w kolor samochodu.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Silnik doczekał sie wkońcu czyszczenia, ale niestety nie dokładnie wypucowali go na myjni wiec musiałem poprawić go samodzielnie :closedeyes: . Wyszło jak wyszło, blok silnika jest dalej jakby obrzygany, ale to się zmieni w wekend majowy bo prawdopodobnie wierzchnie elementy pójdą w polerke ;] małe koszty a efekt może być ciekawy :cool:

Przed
ObrazekObrazekObrazek
Po:
Obrazek

Takie foty jeszcze :)
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

na tych felgach siedzi dobre kilka cm wyżej niż mój hehe ale to kwestia czasu, gleba będzie wiec :yahoo:
Awatar użytkownika
Primo
Mały interesant
Mały interesant

Troche nie było newsów. Wiec tak w majowy weekend troszke porobiłem. U wpolerowałem sobie pokrywe silnika, jeszcze do małej poprawki. Tak to wygląda.

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ostatnio został zakupiony alarm ze sterowaniem centralnego zamka na pilot (scyzoryk), troszke powalczyłem z instalacją z powodu małej usterki :D ale z wykorzystaniem wiedzy niewielkiej wiedzy z technikum elektronicznego wkońcu usterke usunołem i po 3 godz lutowanie i ciągnięcia kilku metrów kabli efekt został osiągnięty :D Koniec z wpychaniem klucza w zamek.
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: aniula24 »

No nio podoba mi sie Pola:) zmiany na plus :) oby tak dalej :)
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

hm powiem tak..zaczyna mi sie podobac ;)
ładnie z ats-em wyglada
tez o nich myslalem ale sam niewiem ;/
:crazy:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”