witek, to tymczasowe rozwiazanie. narazie nie mam kasy na lepsze oponki a chce wieksze felgi niz 13, wiec zdecydowalem sie narazie na felgi z oponami. na ten sezon starczy. w przyszlym bede myslal nad nowymi. a to ze balon to wiem, nie musisz mi tego mowic.
[quote="suff"]ET35. bardziej martwia mnie opony 205/50/15. bez wspomagania ciezko moze byc ;-))[/quote] SUFF słuchaj przemęczysz się ten sezon albo odrazu szukaj oponek 185/45 r15
bo 205 głupio będzie wyglądać
dobra. w przyszlym tygodniu beda nowe felgi. zdecydowalem sie na zakup osobno felg i osobno opon. zastanawiam sie tylko czy na 15" nalozyc 195/45 czy 185/55. ma ktos linki do jakichs przelicznikow z wizualizacja jak opona bedzie wygladac?
a jesli kogos interesuje jaki model felg to wybor padnie na jedna z trzech ponizej (w weekend bede w zielonej gorze to podjade sobie obejrzec wszystkie dokladnie):
Jesli chodzi o felgi Intry to spodobala mi sie wizja porzadnej polerki, moglyby calkiem zacnie wygladac. szczegolnie ze beda zamontowane w bialym samochodzie i maja kontrastujace czarne wnetrze.
Brocki od zawsze mi sie podobaly i tez jestem bardziej sklonny w te strone. zobaczymy jak beda wygladac w realu i pytanie czy dadza przetestowac te felgi na wywazarce.
z tego co sie rozczytalem to powinienem zwrocic uwage na:
- wywazenie bez opony
- wywazenie z opona
- jakie sa zadrapania i gdzie sa umiejscowione (czy male ryski czy porzadnie pozadzierane brzegi)
a co z oponami? naciagac wezsze o wiekszym profilu czy pojechac standardem 195/45?
Wiem że już na szczęscie przeszłość ale tak ku przestrodze 185/65/14 będa ci obcieraly o amor i nadkola - wiem bo zalozylem takie na chwile na probe :blush2: