mruganie i piszczenie kontrolki oleju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
polikuy
Raczkujący
Raczkujący

mruganie i piszczenie kontrolki oleju

Post autor: polikuy »

Jeżzę już tak od pół roku i byłem u mechanika i powiedział żę jest zatarty silnik i mierzyłem ciśnienie u drugiego mechanika i okazało się że nie ma ciśnienia oleju czy możliwe jest żeby silnik tyle czasu jeżdził beż ciśnienia oleju i zatartym silnikiem kontrolka po nagrzaniu oleju dopiero mruga ale silnik ma normalną moc i dobrze pracuję . Moim zdaniem jak by był silnik zatarty to by stanoł i nie jeżdził ale jeżdzi dalej i to dobrze co wy o tym sadzicie i jak długo jeszcze pojeżzę na tym silniku
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

ja bym wymienil czujnik cisnienia oleju bo nie wiem czy ten mechs to podpinal sie z manometrem i sprzwdzal cisnienie w ukladzie czy tylko sprawdzal czy czujnik zapodaje prad na szafe o niskim cisnieniu. Nie podales jakie cisnienie jest na jalowych ani na wyzszych wiec taki wniosek. Druga sprawa to mozna by sciagnac miske i sprawdzic czy smok nie jest brudny a przy okazji sie zobaczy czy faktycznie panewki sa okej i czy nie ma opilkow. Jesli nie slychac walenia to wal okej. Mialem juz taki przypadek w 1.4 benz w golfie 4 ze kontrolka krzyczala o slabym cisnieniu a po wymianie czujnika auto lata do dzis.
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote="polikuy"]Jeżzę już tak od pół roku i byłem u mechanika i powiedział żę jest zatarty silnik [/quote]

to zmien jak najszybciej mechanika :!:
zobacz jaki masz czyjnik oleju jaki kolo i taki kup cena ok 12 -15 zł w sklepie
czyjnik jest w głowicy po stronie filtra powietrza
p
polikuy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polikuy »

dodam że czujnik oleju był wymieniony dużo wcześniej . C iśnienie oleju na wolnych obrotach 0.2-0.3bar
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Pierwsze co to zobaczyć smoka. Potem jak nic to wymienić pompę oleju. Jak nic to panewki itd.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”