woda w kabinie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

woda w kabinie

Post autor: Anonymous »

mam problem od pewnego czasu gdy jest ulewa na dworze gdy wsiadam do auta jest sucho grama wody gdy przekrece stacyjke i nawiew chodzi od strony pasazera spod schowka wlewa sie woda ale trwa to jakies 5 minut potem ustaje jak sie wyleje cala ,jakis meisiac temu zmienialem szybe rpzednia ale gdyby przez nia sie lalo to bym mial zalane auto ,niedawno tez wymienialem a raczej czyscilem filtr kabinowy czy mozliwe zebym go zle poskladal i tamtedy gdzies leje woda ? prosze o rady pomysly itd
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

Możliwe, że pod ramką filtra Ci przecieka i dostaje się do środka. Odkręcałeś go, tzn tą ramkę? Niektórzy wiem, że uszczelniali ją na silikon np.
pozdrawiam
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

raczej na pewno :grin: woda przeważnie dostaje się drogą poprzez filtr kabinowy ;-) zobacz czy dobrze poskładałeś plastiki na podszybiu i czy nic tam nie pękło ;)
A
Anonymous

fajnie dzieki za rady :bow: wlasnie tak sie domyslalem musze pcozekac az przestanie padac bo niemam garazu a z parasolka niebede tego robil
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Zwróć tylko uwagę potem co "siedzi" pod wykładziną :roll: ta "mata wygłuszająca" jak nasiąknie wody to nie odda jej tak szybko - u mnie było to dwa dni suszenia na słońcu :banghead: (oczywiście nie pootwierane drzwi tylko miałem wszystko z auta wyciągnięte z racji wiosennych porządków)
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 14:36 przez JarekF, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

marcc_Jr
na milion procent przez obudowe filtra CI sie woda dostaje, zrób tak, jak auto bedzie stalo na deszczu, nie odpalaj go i nie ruszaj, sciagnij filtr kabinowy i zagladnij do srodka czy stoi w nim woda, bo w momencie ruszenia autem jest przechył i woda wtedy zlewa sie przez wentylator do auta, mialem to samo, uszczelniłem cala obudowe filtra na silikonie i do dzis spokoj a stał wczoraj caly dzien na ulewach :D
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

koledzy a u mnie jak stoi na deszczu to woda pięknie spływa na gumowy dywanik w miejscu po zewnętrznej stronie od strony drzwi?? może u kogoś też tak naparza, nie wiecie skąd? nie udało mi się zlokalizować wycieku, może od uszczelki?
czy ten filtr kabinowy?
civic r18a2/407 1,6 HDi
A
Anonymous

wlasnie rpzed chwila uszczelnilem a jak ebdzie dalej lalo to pojade na warsztat niech szukaja przyczyny szukalem tych odplywow ale nieznalazlem kto mi powie gdzie to dokladnie jest ?
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

rat4, mam tak w ibizie, ale głównie po myciu - woda na dywaniku przy drzwiach kierowcy :evil: tyle, że auto mokre jest właśnie o dolnych okolicach drzwi :roll: jeszcze nie zidentyfikowałem do końca problemu bo niby uszczelka wydaje się być ok ale zastanawia mnie czy ktoś zmieniając błotnik czegoś tam nie zapomniał wmontować ...
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

wczoraj myłem auto, i podczas sprzątania zauważyłem dość dużo wody pod dywanikiem ze strony kierowcy, jednak nie mam pojęcia którędy mogła się tam dostać
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Co do ibizy to winna była uszczelka - woda dostawała się gdzieś wyżej i spływała normalnie po uszczelce a na dole znalazła sobie przejście do środka auta. qwertypol sprawdź czy masz pod maską "zaślepki" uszczelniające w miejscach gdzie przechodzi np kabel antenowy itp. ;-)
Awatar użytkownika
Sanchez
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sanchez »

Witam wszystkich,
mam podobny problem z przeciekiem wody do środka, sprawdzałem przy filtrze kabinowym jest sucho, a woda przedostaje mi siędo środka od strony pasażera, cała mata mokra :(
Obrazek
f
furbi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: furbi »

Najlepiej w takim wypadku dobrze przeczyścić odpływ wody na podszybiu. Skrajnie z lewej i prawej strony samochodu pod plastikami. Od strony pasażera nie ma problemu, ale od strony kierowcy trzeba czasem odkręcić wycieraczkę, żeby zdjąć plastik. Ja tam miałam masę jakiś liści i błota. Po przeczyszczeniu spokój.
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Albo sprawdzić korki w podłodze :acute:
Awatar użytkownika
Sanchez
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sanchez »

Dzięki za radę,
dokładnie bede musiał przeczyścic kaały, bo wiem że korki są w dobrym stanie!
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”