Do czego elementy ze zdjęć?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
M@peT
Newbie
Newbie

Do czego elementy ze zdjęć?

Post autor: M@peT »

Powiedzcie mi co to jest za rurka co idzie od wlotu powietrza w stronę osłony nad kolektorem wydechowym. Zastanawiam się czy jej nie wywalić bo chyba ona bierze sobie ciepłe powietrze co chyba nie do końca jest takie dobre.

Obrazek
Jeżeli jest już konieczna to czy ona ma być tak założona czy może do samego końca?
Obrazek

I w ogóle od czego to może być?? Znalazłem to pod fotelem kierowcy.
Obrazek

Nazywaj tematy adekwatnie do treści postów!
czaja
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

rurki nie wywalaj, już o tym było na forum, to jest rurka doprowadzająca gorące powietrze do trójnika tego plastikowego, z lewej ciągnie zimne powietrze z dziury w poszyciu a z prawej jest właśnie ta rura gorącego, w trójniku masz mechanizm taki bolec który rozciąga się jak jest gorący, taki jakby termostacik, u ciebie jest inny mechanizm taki prawdopodobnie na rurkę z podciśnieniem która otwiera sobie przepustnicę zimne ciepłe, w zimie jest to szczególnie ważne żeby się silnik szybko zagrzał i nie żłopał dużo paliwa na ssaniu, jak usuniesz to w lecie może nie mieć znaczenia ale w zimie będzie się dłużej nagrzewał,
to coś na obrazku to prawdopodobnie jakieś zawleczki a do czego to nie mam pojęcia.. :D
civic r18a2/407 1,6 HDi
M
M@peT
Newbie
Newbie

ok dzięki za info. rurkę zostawię ale będę musiał ogarnąć trójnik bo jest strasznie rozklekotany i odnoszę wrażenie jak by miał się rozsypać na części pierwsze ;)
l
leoxx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: leoxx »

zdjecie 3 kojarzy mi sie z zawleczka przy klamce... tez mi wypadla przy zakladaniu ;)
Obrazek

Polo Variant 1.9TDI 90KM AHU;
CB Uniden 510xl + Hustler IC-100
M
M@peT
Newbie
Newbie

Obrazek
A te wtyczki do czego mogą być? zlokalizowałem je - prawy przód pod wykładziną przed drzwiami
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""M@peT""]A te wtyczki do czego mogą być? zlokalizowałem je - prawy przód pod wykładziną przed drzwiami[/quote]
Zobacz czy mają naniesione jakieś numery. Może po tym da się to rozkminić.
a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

[quote=""M@peT""]A te wtyczki do czego mogą być? zlokalizowałem je - prawy przód pod wykładziną przed drzwiami[/quote]

A centralny zamek kolega ma i działa koledze?

A po co odkopałeś temat sprzed pół roku??
czaja

1. Bo nie jest zamknięty,
2. Bo nikt nie podał odpowiedzi.............
3. Bo jak będzie rzeczowa odpowiedź, a ktoś skorzysta z "szukajki" to nie będzie pisał nowych postów w tym temacie jak na przykład królujący temat zamarzających zamków chyba od początku forum....................
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”