Czy będą pasowały felgi?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
waski_rk
Raczkujący
Raczkujący

Czy będą pasowały felgi?

Post autor: waski_rk »

Teraz mam założone 6J14H2 38 ET, mogę kupić 5.5J14H2 49 ET, i najbardziej mnie martwi to odsadzenie. Jeżeli takowe założę to czy nic nie będzie tarło? Wszystko będzie pasowało? Starałem się znaleźć podobne wątki, tutaj oraz w googlach, i nic. Byłbym bardzo wdzięczny za okazaną pomoc/poradę. Wiem że najlepiej to poprostu założyć jedno koło o zobaczyć czy nic się nie dzieje, ale mam jechać po nie prawie 40 km, więc wolałbym nie tłuc się na darmo w tą drogę.
Pozdrawiam
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Podziel sobie szerokosc felgi przez 2. Przelicz na mm. Dodaj do tego odsadzenie i juz bedziesz wiedzial jak gleboko felga bedzie schowana od plaszczyny przykrecenia srob. Na felgach ktore masz jest to 788mm a na felgach ktore chcesz zalozyc to ok 736mm. Jesli dobrze policzylem to nie ma prawa Ci nic obdzierac. Ale niech sie ktos jeszcze wypowie bo na 100% nie jestem pewien.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

hmm wiesz kolego ile to jest 746mm? dokładnie jest to 74,6cm widziałeś kiedykolwiek takie koło?
j
jakubu91
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jakubu91 »

[quote=""waski_rk""]Teraz mam założone 6J14H2 38 ET, mogę kupić 5.5J14H2 49 ET,[/quote]
nie ma opcji zeby cos obcieralo, obecnie masz felge ktora ma mniejsze ET od tej ktora chcesz kupic i obecna felga jest rowniez szersza. Czyli jak zmniejszysz szerokojsci z 6j na 5,5j i zwiekszysz ET to nic sie nie stanie.
pozdro
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Wystarczy poszukać :banghead:

viewtopic.php?f=13&t=14094
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”