Witam jak w temacie. jestem albo za glupi zeby to zrobic, albo cos jest nie tak. Po kolei: odkrecilem wszystkie sruby od miski olejowej (lacznie z tymi pod blaszka co sie przykreca do skrzyni biegow), odkrecilem poloske, odkrecilem ten metalowy lej w ktory wchodzi poloska, a ktory natomist wchodzi w skrzynie biegow, odkrecilem prawa strone belki (patrzac od dolu). Miska jest calkowicie odkrecona, odstaje jakies 3 cm od bloku, moge nia ruszac na kazda strone. Ale za cholere zdjac nie da rady. Moge porobic zdjecia, tylko mi pomozcie... To juz 2 dzien jak odkrecam miske olejowa :? Nie wiem co teraz odkrecic mam, caly silnik wyjac czy jaki pies.... To sie robi meczace
czy ja dobrze zrozumiałem do wyjęcia miski olejowej odkręcasz półośkę ?? :?:
odkręcasz wszystkie śruby do okola boczne co wchodzą w skrzynie i te boczne co są u góry od strony skrzyni i podajże od strony rozrządu wyjmujesz miskę o ile dobrze pamiętam
Pozdrawiam i powodzenia :piwo:
Było POLO 6N 1.0 1997r Yellow Bahama
JEST COŚ CO NIGDY NIE UMIERA TO MIŁOŚĆ DO VOLKSWAGENA!!!!!!!!!!!!!
i mnie sie tak wydaje... Jednak odkrecilem wsyztskie sruby i miska jest luzna, ale zahaczala najpierw o poloske. Poloska odkrecona wiec, pozniej zachaczala o to cos w co poloska wchodzi do skrzyni biegow- odkrecone. teraz zatrzymalem sie na tym, ze poloska zatrzymuje mi sie na belce i tego przeskoczyc nie moge... mam ta belke wykrecac?
a półośke wyjmij z całkowicie pochyl miskę do siebie jak stoisz z przodu auta to powinna wyjść a jak nie da rady to wykręcaj belkę takim razie jest inaczej niż w caddy
Było POLO 6N 1.0 1997r Yellow Bahama
JEST COŚ CO NIGDY NIE UMIERA TO MIŁOŚĆ DO VOLKSWAGENA!!!!!!!!!!!!!
kiedyś sciagałem w swoim aef miske z mechanikiem tez były małe problemy ale zeszła. wiem że coś jest jakiś myk z tym ślimakiem co olej ciągnie (pompa olejowa) ze tam chyba trzeba odpowiednio ustawić.a w ksiązce sam naprawiam nic o tym nie pisze?
Odkręcone śruby mocujące do bloku
(ciach...)
miska luźno lata, odsunięta ok. 2-3cm od bloku ale nie chce zejść!
[/quote]
A odkręciłeś 2 śruby pod kołem zamachowym[/quote]
byłem taki bystry i odkręciłem - napisałem, że luźno lata a jedynym problemem jest jedynie jej ściągnięcie (czytamy ze zrozumieniem)