Pytanko zawieszeniowe czy ktos zna długości spręzyn przód, tył w modelu zwykłego polo coupe np Gt a w G40 ??
chodzi mi i konkretny wymiar.
Szukając znalazłem coś takiego
GT przód: 407mm, tył: 322mm gr pręta 11/10
G40 przód 291mm, tył 322mm gr pręta 12/10
i zastanawia mnie skąd ta różnica aż 116 mm czy produkowane obecnie nowe sprężyny maja inna specyfikę ?? wyzej pisaliście ze max G40 miało mniej o 30 mm
[quote=""iron""]Może nie do końca w temacie, czy jest różnica między silnikami 1.0 i 1.3 w średnicy kanałów dolotowych i wydechowych w głowicy :blush2:[/quote]
kolektor dolotowy różnica miedzy 1.0 AAU a 1.3 AAV
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
Witam jak już jesteśmy przy aau i aav to mam pytanie, zakładając kolektor ssący podstawe i wtrysk od aav do aau coś to zmieni?
Jakaś poprawa? osiągi?
Pozdro.
[quote=""grandprix""]Czy alternator z Nz będzie pasował do 3f ??[/quote]
Napisałbym, że musi pasować, ale tu bywa różnie i raczej nie ma to nic wspolnego z rodzajem silnika. Gdy ja poszukiwalem alternatora, to trafilem na problem z wielkością otworu w altku na łapę.
W koncu dopasowałem z golfa II bez żadnego problemu, mial ten sam otwór. Wiec dobrze jest spojrzeć na swoj alternator i zobaczyc na jakich srubach sie trzyma. Wystepują wersje z mniejszym i wiekszym gwintem.
A najlepiej zebyś zdobył alternator z łapą, tak mi radzono. Ja mialem szczescie, że trafilem na altka z gofera z identycznym otworem.
[quote=""kolunio21""]Witam jak już jesteśmy przy aau i aav to mam pytanie, zakładając kolektor ssący podstawe i wtrysk od aav do aau coś to zmieni?
Jakaś poprawa? osiągi?
Pozdro.[/quote]
O ile mnie pamiec nie myli, to bedzie kulec silnik z kolektorem i przepustnica od aav
Odnosnie kolektora dolotowego do AAU/AAV... HZ (1.0) ma "gruby" kolektor jak w AAV. Mam 3szt i nie mam zadnego z takimi zwezkami (moge sprzedac jakby ktos takich szukal).
Stabilizator przod ile jest grubszy w G40 od GT czy FOXa (FOX/GT ma taki sam?) ?