red GTI by wojtas

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

wojtasllb chyba Cię widziałem jakieś dwa dni temu, tzn jakieś czerwone gti więc chyba juz jesteś na miejscu?? :)
I miejsce plac manewrowy
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

jestem na miejscu od soboty:), ale muszę ogarnąć temat z zawieszeniem:
viewtopic.php?f=14&t=23141
chyba wywalę te sprężyny i kupie komplet -30/30mm od MTS'a, w anglii mi to tak nie przeszkadzało ,ale tutaj to jakaś porażka jest na glebie jeżdzić :eek: i jeszcze to tłuczenie , czego vw nie wyprofilował tej belki inaczej...
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

małe wspomnienie lata :beach: http://vimeo.com/16021619 krótki ale zawsze :D
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

piękne, krwiste GTI, jak taki kolorek jest zadbany to na prawdę przykuwa oko, więc dbaj o niego jak najlepiej :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
t
tasiemiec
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tasiemiec »

byłem i oglądałem to polo zanim jeszcze je kupiłeś :grin: jak stało w j-wiu na pewnym podwórku :grin: pzdr
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""tasiemiec""]byłem i oglądałem to polo zanim jeszcze je kupiłeś :grin: jak stało w j-wiu na pewnym podwórku :grin: pzdr[/quote]

oglądałeś żeby kupić czy oglądałeś bo oglądałeś? :)

[quote=""Toto""]piękne, krwiste GTI, jak taki kolorek jest zadbany to na prawdę przykuwa oko, więc dbaj o niego jak najlepiej :grin:[/quote]

staram się dbać, ale przy tej pogodzie to ciężko jest :angry:
Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

Jak mi sie nie podoba czerwony kolor to POLA wyglada swietnie... Do Tego GTI
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Polecam przestudiowac temat tego GTi koles ma naprawde fajne pomysły i koncepcje

Ideał felga do tego koloru http://i211.photobucket.com/albums/bb23 ... C03872.jpg Ultraleggera 16 grafit mmmm :D
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""TOFIK_6n2""]Polecam przestudiowac temat tego GTi koles ma naprawde fajne pomysły i koncepcje

Ideał felga do tego koloru http://i211.photobucket.com/albums/bb23 ... C03872.jpg Ultraleggera 16 grafit mmmm :D[/quote]

no felga całkiem pasuje do koloru, ale jak bym zmieniał to na coś skręcanego i z rantem koniecznie, co do mojej poli to dzięki koledze Łukaszowi vel Elja trafiły do niej ori springi od gti,co najlepsze to są ori springi od tego egzemplarza gdyż koleś od którego kupiłem auto sprzedał ori springi Łukaszowi, rozwiązałem tym samym problem z tłukącym stabem, co najśmieszniejsze ori springi sa duzo twardsze od tych tjuningowych ta technik, a przednie są także sporo grubsze(tego się nie spodziewalem), wiec co do jazdy to same plusy, bo nic nie tłucze nie martwie sie o dziury i w zakrety się wchodzi tak samo dobrze, jest trochę twardziej niz na ta-technik ale nie telepie budą ,można powiedzieć taka przyjemna twardość :crazy: ,niestety jest jeden minus ,auto sterczy sporo wyżej wizualnie, natomiast gdy przykładałem do dokładki skrobaczkę do szyb przed i po wymianie to różnica jest niewielka jakieś 20-25mm,mam założone gazowe amorty mts które maja trochę niższe półki dzięki czemu jest niżej niż w seryjnych amortach, najlepiej pokażą to fotki, słabej jakości bo robione na szybko fonem:
http://picasaweb.google.com/wojtasllb/O ... 3722884786
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

no teraz to juz jest ewidentnie wyzej, jak dla mnie za wysoko :) podejrzewam ze problem tlukacego sie stabilizatora nie rozwiązały springi z gti, rozwiazalyby go nawwet ori zwykle springi z 6n2
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""Paffcio""]no teraz to juz jest ewidentnie wyzej, jak dla mnie za wysoko :) podejrzewam ze problem tlukacego sie stabilizatora nie rozwiązały springi z gti, rozwiazalyby go nawwet ori zwykle springi z 6n2[/quote]

na ori zwykłych springach to by byla koza dopiero :lol: ale po co zakładać springi od zwykłego 6n2(15mm wyzsze i sporo miększe wzgledem gti) do GTI ?? tym bardziej ze cena była symboliczna, a auto jest teraz w pełni oryginalne ;) i jak napisałem wcześniej pod względem zachowania na drodze jest lepiej niż na tych ta technikach,wchodzi w zakręty jak trzeba :good:
t
tasiemiec
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tasiemiec »

koza wyszła :grin: a tak na serio to ori zawieszenie gti naprawdę daje radę :oki: ja mam amorki monroe u siebie i nie tłucze a w zakrętach trzyma się jak przyklejony :grin:
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

dzisiaj zrobiona kompletna geometria,jestem w szoku, kawałek suchego asfaltu i auto jedzie jak po szynach :cool2: , zrobiłem małą sesje bardziej oddającą wygląd aktualny:
http://picasaweb.google.com/wojtasllb/GtiZawias#
sorry za usyfione auto,ale jaka pogoda jest każdy widzi :angry:
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: majkel0908 »

ładne autko :grin:
w sumie to na poprzednich sprężynach wyglądało lepiej, no ale jakie są polskie drogi to każdy wie :D
ogólnie mi się bardzo podoba :grin:
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

spoko że się podoba :D z tą glebą to nawet nie chodziło o polskie drogi bo nie było tak źle,jak ocierałem to tylko dokładką,problem tkwił w tym: viewtopic.php?f=14&t=23141 można to było rozwiązać wywaleniem staba,ale to razem z miękkimi sprężynami nie dało by dobrego rezultatu :( dlatego zdecydowałem się na powrót do oryginału, nie mowie NIE dla gleby,po prostu poczekam i uzbieram na konkretny gwint z regulacja sztywności wtedy będzie można się pozbyć staba i skręcić tak nisko jak będzie trzeba :cool2:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”