A w jaki sposób podpiąć do kostki głośniki? Bo ja z elektryką to tak na bakier raczej.... Może ktoś poleci jakieś dobre głośniczki? I czy jest sens montować takowe w tylnej półce?
No jak w jaki? Kablem . Nie ma sensu instalować głośników z tyłu jak ich oryginalnie nie było, bo po pierwsze musisz wymienić maskownice w boczkach z tyłu które są przystosowane do głośników, po drugie musisz zakupić plastiki montażowe do zamontowania głośnika + do tego specjalne śruby. Głośniki na półce to już całkowite nie porozumienie, z tego powodu ze grają w dach i nie mają komory rezonansowej.
Domyślam się że kablem Tylko w które miejsce w kostce należy je podpiąć? I może ktoś poleci jakiś dobry sposób na nagłośnienie autka bez jakichś ogromnych wydatków i w miarę prosty sposób
Witajcie. Rozmyślam nad kupnem nowego radia i bardzo mi się podobają obecne modele (nowego typu) i ciekawi mnie czy ktoś z was natkną się na jakąś przejściówkę aby zamocować to obłe radio w prostokątnej kieszeni 2DIN.
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW
Kiedyś w warsztacie widziałem jak robili ramkę na takie radio żeby miało kształt taki jak te radia starego kształtu. Sporo zabawy z tym jest żeby to ładnie wyglądało.
Tutaj to nawet nie chodzi o kształt ramki tylko o potrzebę emulatora CAN przy takim radiu, a to już duży wydatek i lepsze radio kupisz za te same pieniądze (radio fabryczne + emulator CAN + ramka czy przerobienie ramki).
Nowe radia fabryczne są szersze niż wnęka w 6n2 i dlatego rzeźba jest niesamowita lub wręcz niemożliwa (chyba, żeby wykonać cały nowy front). Jak jest w 9n nie wiem (a tam CAN już jest).