Bezpieczniki sa w porzadku
zarowki nowe
sprawdzalem juz kazda rzecz , a zegarow dalej nie podswietla
wszystkie inne kontrolki dzialaja . :banghead:
Jakas porada ? :-(
zobacz w temacie wszystko o licznik i zegary
d4ri0
Problem w tym , ze szukam juz chyba 45 minut i nie moge znalezc
w temacie WSZYSTKO O ZEGARACH pisaliscie tylko o wymianie licznikow ze starych na nowe.
Zostalem poinformowany , ze tam mam szukac odpowiedzi na moje pytanie.
NIESTETY NIC NIE ZNALAZLEM
Witaj drogi kolego powiem ci tak po lewej stronie powinieneś mieć włacznik świateł i koło niego podświetlenie zegarów taka rolka spróbuj z tym pokombinować pozdro
to już wiemy jakie masz zegary. Teraz napisz czego dokładnie ci nie podświetla. W tych zegarach podświetlenie masz od góry żarówkami. pewnie sie spaliły. wymień i będziesz wiedział czy to to.
Witam mam takie same zegary jak kolega. Po zamontowaniu ledowego paska kupionego na metry (wiem, że to zbrodnia) na początku świeciło elegancko potem nagle zgasła cała konsola. Dzisiaj rozebrałem licznik i odłączyłem diody i o dziwo podświetlenie deski wróciło, jak znowu podłączę diody to wszystko od nowa gaśnie... Pomoże ktoś? Nie sprawdzałem bo był dzień czy świeci żaróweczka od podświetlenia, ale to będę wiedział wieczorkiem. Proszę o pomoc! A jednak coś jest z tymi listewkami bo zwykła żarówka też nie świeci. Idzie to naprawić?
Problem rozwiązany. Wyjąłem zegary z obudowy i okazało się, że podczas lutowania puściła cyna z płytki i nie łączyła się z tymi blaszkami. Trochę cyny na płytkę i pomogło zaczęło łączyć. Trzeba delikatnie lutować do tych blaszek i najlepiej cienkie kabelki.