Witam,
chcialbym sobie sprawic jakies radyjko. Nie mam duzego budrzetu ale wymagan bardzo wysokich tez nie. Inetersuje mnie sprzet ktory bedzie sie charakteryzowal dobra relacja jakosc - cena.
Co myslicie o tych dwoch zestawach?: http://allegro.pl/cb-radio-alan-199-a-a ... 76186.html
Najlepszy bedzie alan 199 bo ma regulacje mocy wyjsciowej dzieki czemu stojac blisko samochopdu z ktorym gadasz bedziesz odbierac i nadawac dobrym glosem i bedzie cie mozna zrozumiec a w 100plus jest modulacja am/fm a w polse jest to niepotrzebne gdyz nadaje sie tylko w pasmie am fm jest za granica tylko. Jeszcze jedna uwaga co do anteny lepiej kup radio same plus inna antene gdyz bedziesz muail to za przeproszneiem gowno wyrzucic po roku czasu
paytrzcie czasem na gielde[/quote]
patrzylem ale zestaw jest zarezerwowany dla jakiegos goscia co do czwartku ma dozbierac kase ;p pozatym kolega przeznacza na cel okolo 200zl
to zalezy czy chcesz dluga czy krotka antene czy wolisz trasy czy czesto miasto co do anteny z zestawu to jest antena z rodzaju biodegradalna po roku zaczyna tam wszystko "gnic" i poprostu staje sie rzecza do wymiany wiec lepiej raz wiecej niz 2 razu kupowac
antena moze byc metrowka, raczej nie wieksza. Auto jest garazowane wiec troche pod zadaszeniem bedzie przebywala. Co do jazdy to raczej maisto i srednie trasy. Zoodix jakbys ocenil ten zestaw w skali 1-5, pamietajac ze kosztuje tye ile kosztuje
Ja proponuje UNIDEN PRO 520 XL jest to to samo co PRESIDENT Harry II firma Uniden robi elektronike do presidenta wypuscili kiedys swoje radio i President zrobil wojne i teraz uniden jest ale niema homologacji.Mam Unidena ponad dwa lat przy zadnej kontroli policja nawet niezapytala o cb.Powiem Ci lepiej teraz wydaj troche wiecej bo ja tez kiedys mialem alana-midlant i poszedl do zyda szumofon bez porownania z unidenem.A uniden fajnie pasuje pod popielniczke w 6n.Teraz mam antene hustler jest to szmelc bedzie sirio100.
[quote=""MICHAL""] firma Uniden robi elektronike do presidenta wypuscili kiedys swoje radio i President zrobil wojne i teraz uniden jest ale niema homologacji.[/quote]Jaka wojna - to ta sama firma - UNIDEN. Nie powtarzaj plotek.
Radia Uniden są sprzedawane w Europie pod nazwą President za pośrednictwem francuskiej firmy handlowej, przedstawicielstwo i skład celny w Polsce w Częstochowie.
Uniden robiony na USA ma modulacje AM lub AM i SSB i moc 5W i dlatego nie ma homologacji, w Europie moc max 4W i w niektórych krajach obowiązkowy FM.