Witam kolegów , mam taki problem i nie ukrywam ze jetem wkurr,,,, a mianowicie wycieraczki chodzą mi tylko na trzecim biegu , co wiecej wymieniłem przekaznik i cały silniczek od wycieraczek i z początku chodziło normalnie a puzniej tylko na trzecim biegu , nie wiem co jest pomóżcie ludzie hehe . Dzięki za wszystkie odpowiedzi .
.
Jeśli nie działa 1 oraz tryb "z przerwą" to wiele wskazuje na to że coś jest z przekaźnikiem nie tak.Tak jak przedmówca sugeruje trzeba sprawdzić czy słychać cykanie przekaźnika jak przełączysz manetkę,jeśli masz multimetr to można upewnić się czy do silniczka dochodzi napięcie.
witam
mam podobne objawy, wycieraczki dzialaja tylko na 3 biegu (dodam ze wymienilem przekaźnik) przez chwile bylo ok a potem znowu 1 i 2 bieg nie dziala.
Cyz moze byc to wina braku napiecia w zasilaniu silniczka??
Bo jak postoi auto przez noc to rano jest wszystko ok a po paru minutach działania wycieraczek znowu działa tylko 3 bieg.:/
Nie wydaje mi się żeby problem leżał w manetce pod kierownicą hmmmm
[quote=""rower215""]Cyz moze byc to wina braku napiecia w zasilaniu silniczka??
Bo jak postoi auto przez noc to rano jest wszystko ok a po paru minutach działania wycieraczek znowu działa tylko 3 bieg.:/[/quote]
Wycieraczki na 3 biegu będą zawsze działały. Silniczek dostaje wtedy napięcie ciągle (bezpośrednio) a nie impulsowo (przez przekaźnik). Nie jest to kwestia zasilania silniczka tylko przekaźnika. Jak sam mówisz: po paru minutach pracy przestaje działać = przekaźnik grzeje się i skleja. Proponuje nie żałować pieniędzy na ori lub dobrej firmy to będzie służył długie lata.
[quote=""mario'""]Nic się nie grzeje tylko styki w manetce są przepalone i trzeba wymienić całą manetkę, koszt zamiennika to ok 35 zł[/quote]
To jak wyjaśnisz że działają wycieraczki przez parę minut a dopiero potem padają?