Gałka zmiany biegów

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
pajtak
Początkujący
Początkujący

Gałka zmiany biegów

Post autor: pajtak »

Chciałbym zmienić mieszek i gałkę biegów. Mam chęć kupić chromowaną ramkę np od 86c http://allegro.pl/vw-polo-iii-86c-ramka ... 35344.html i jakiś mieszek razem z gałka np taki http://allegro.pl/galka-zmiany-biegow-c ... 82212.html tylko nie wiem jak jest z montażem. Ramka jest przykręcana do tunelu mieszek wkłada się między tunel a ramkę?? czy są jakieś uchwyty w tych ramkach na mieszek?? i jak są montowane gałki w nowszych autach?? wkręcane jak u nas czy ściskane jakąś opaską??
86c2f style - golf mk3 gti
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

pajtak ramkę sobie odpuść :) gówniano wygląda
Awatar użytkownika
pajtak
Początkujący
Początkujący

no a jakby można było mieszek zamontować żeby ładnie wyglądało??? i jak z tą gałką ze skody??
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Radzio ma od skody efekt fajny mi się podoba:)
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

Na plastikową ramkę naciąga się mieszek, a pozniej wciska się ją w środkową konsolkę.
Wiekszość mieszków, jesli nie wszystkie są za krótkie do oryginalnej długości lewarka zmiany biegów. Wiec trzeba sobie pomierzyć i dać jeszcze trochę luzu, zeby dało się wbić "piątkę" bez wyszarpywania mieszka ;)

Co do gałki ze skody - napisz do sprzedawcy i będziesz wiedział w jaki sposob jest mocowana.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
pajtak
Początkujący
Początkujący

no ale w moim obecnym mieszku problem jest w tym że jest z jakiejś grubej skóry że nie mogę wcisnąć ramki w tunel jak go włożę pod spód
p
polo11
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polo11 »

Ralph dzieki za info , bo juz myslalem że mi sie mieszek skurczył na zimnie :), bo lata jak ..d po pustym sklepie
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”