Do posiadaczy lamp tyl 6N2 w polo 6N - czy to tak ma byc ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Aros
Raczkujący
Raczkujący

Do posiadaczy lamp tyl 6N2 w polo 6N - czy to tak ma byc ?

Post autor: Aros »

Lampy 6N2 Hella w polo 6N ...
Tez tak macie ? czy da sie to jeszcze lepiej dopasowac ? Pozdro

Obrazek

Obrazek

Obrazek
s
sikszak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sikszak »

oczywiście że da się dopasować. Na starym forum był piękny manual Krajniola. Trzeba przeszlifować te ścianki wewnętrzne lampy które dotykają karoserii, ale z umiarem żeby nie przesadzić. Szlifować tak żeby lampa coraz głębiej wchodziła. Po prostu musisz ścinać ten plastiki który przeszkadza w głębszym osadzeniu lampy
Awatar użytkownika
blade13
Początkujący
Początkujący

Post autor: blade13 »

Ja mialem u mnie dopasowane idealnie, pilowalem malym dremelkiem lampe metodą prob i bledow... Pamietam, ze trzeba bylo tez przewiercic jakies otwory montazowe lamp na wieksze w karoseri.
Member since 2006...
Obrazek
t
tajpej

Post autor: tajpej »

[quote="blade13"]Pamietam, ze trzeba bylo tez przewiercic jakies otwory montazowe lamp na wieksze w karoseri.
[/quote]

dokładnie trzeba powiększyć te dziury od strony klapy co przechodzą na wylot tzn do środka mocowania klosza bodajże 2 dziury ;)
Awatar użytkownika
Aros
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Aros »

ehhh tego sie obawialem ze sie da i bede musial sie meczyc dalej :D hehe dzieki bede myslal bo troche mnie to denerwuje Pozdro
L
Lukas&Elvi
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Lukas&Elvi »

Spoko nie ma aż z tym tyle trudu. Mi pomagał Krajniol a dokładniej użyczył małego freza którym szybko spiłowałem plastik. Tak jak piszą wyżej trzeba powiększyć dwie dziurki żeby głebiej wchodziło, do tego trzeba praktycznie krawedź przez pół lampy spiłować i jeszcze tam są takie wystające plastikowe bolce które u dołu róznież trzeba lekko spiłoać a dokładniej ich mocowania ( z czterech stron ) , wtedy one również głębiej wchodzą. Tylko trzeba pomału i ostrożnie żeby nic nie urwac lepiej dłużej bez pośpiechu i wtedy sie uniknie klejenia.
Powodzenia ;-)
Obrazek
>>Ślesin 2007<< >>Więcbork 2008<<

W klubie od 01.02.2007
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”