woda za siedzeniem kierowcy ;(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

woda za siedzeniem kierowcy ;(

Post autor: Anonymous »

Witam. Mam wodę za siedzeniem kierowcy pod nogami pasażera z tyłu. Jak to możliwe ze tylko z tyłu?? Kiedyś już miałem wodę ale to z przodu i z tyłu od strony pasażera i powodem był zapchany kanalik pod podszybiem, wtedy wodę wylewałem litrami;/ Teraz jest znacznie mniej i mam wrażenie ze wlatuje tylko podczas jazdy bo cały czas pada a wody nie jest aż tak dużo... Już mam dosyć, wiem ze duzo ludzi tak ma w polo ale bez przesady !!! :angry: Dajcie jakieś namiary gdzie mogła by się dostawać ta woda.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2010, 14:28 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

Zajrzyj pod auto i sprawdź czy masz wszystkie korki w podłodze :grin:
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

Może też przeciekać przez uszczelkę drzwi - zarówno przednich ja i tylnych jeśli są :oki:

pozdro
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
A
Anonymous

przed chwilką zauwazyłem ze leci z jednego korka ;/ czym to uszczelnic? i czy wystarczy od zewnątrz czy lepiej od srodka??
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Odchyl wykładzinę i najpierw zobacz czy nie będziesz potrzebował wymiany paru cm2 podłogi :grin: ale to na poważnie ;-)
A
Anonymous

Raczej nie, blaszkii są bardzo zdrowe, niedawno sciagałem wykładzine z drugiej strony to wszystko ori. i czysciutkie ;)

Autko też z Hiszpanii ;)
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Ja u siebie po czyszczeniu uszczelniałem jakimś środkiem do konserwacji (przywiezionym z niemiec w nieopisanych "tubach") z obu stron - tak na zapas :acute:

A co do aut to prawdziwe made in Spain :grin: (cordoba & ibiza)
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

Czarny silikon do szyb samochodowych, nałóż go na korek i wsadź. Gwarantuje że i korek nie wypadnie i silikon się nie wypłuka, może być też szary silikon ale on jest słabszy... Tuba na pistolet kosztuje około 19 zł.
J
Johnson15
Newbie
Newbie

Post autor: Johnson15 »

[quote=""mazi1990""]Witam. Mam wodę za siedzeniem kierowcy pod nogami pasażera z tyłu. Jak to możliwe ze tylko z tyłu?? Kiedyś już miałem wodę ale to z przodu i z tyłu od strony pasażera i powodem był zapchany kanalik pod podszybiem, wtedy wodę wylewałem litrami;/ Teraz jest znacznie mniej i mam wrażenie ze wlatuje tylko podczas jazdy bo cały czas pada a wody nie jest aż tak dużo... Już mam dosyć, wiem ze duzo ludzi tak ma w polo ale bez przesady !!! :angry: Dajcie jakieś namiary gdzie mogła by się dostawać ta woda.[/quote]

Witam!
Ja miałem podobny problem - okazało się, że uszkodziłem gumę w miejscu gdzie linka od otwierania pokrywy silnika wchodzi do komory silnika (puściłem tam kabel do wzmaka), wody np. po deszczu była masa. Zakleiłem to miejsce silikonem i problem zniknął.
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”