Regeneracja maglownicy.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
evian
Newbie
Newbie

Regeneracja maglownicy.

Post autor: evian »

Witam , nie znalazłam wątku o tym a jeśli jest to przepraszam ,że powtarzam i proszę o podesłanie linka.
Mój problem polega na wycieku płynu od wspomagania, mechanik stwierdził,że leci przy "uszczelce" i trzeba regenerować maglownicę.
Dzwoniłam po serwisach i koszt takiej przyjemności waha się od 400 do 700 zł :shock:
I tu pytanie do Was mądrzejszych w temacie auta czy tylko takim sposobem można naprawić ubytek płynu?czy nie da sie nic zrobić taniej? :(
e
evian
Newbie
Newbie

Nikt z was nie miał takiego problemu :glare:
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

To ja odpowiem :grin: regeneracja to nie jedyny sposób - drugim wyjściem jest wymiana na inną :roll:
niestety tego obejść inaczej się raczej nie da - ja osobiście wolałbym wymienić na inną za te same pieniądze niż czekać aż zregenerują moją, która tak samo jak i używka nie wiadomo ile pochodzi.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Dokładnie, można wziąźc taką zregenreowaną z zakładu i oddać swoją. Kiedyś u starszego w aucie był taki problem, kupiliśmy regenerowaną z firmy zajmującej się tym z Częstochowy(500-600zł). Najpierw przyszła ta regenerowana, spokojnie ją można było zamontować, a nastepnie odesłalismy naszą popsutą bo taki był warunek tej akcji (bez oddania popsutej płaci się dodatkowo 300zł). Obecnie minęły 4 lata od wymiany i z tego co wiem obecny właściciel auta nie ma z tym żadnego problemu.
evian
niestety nic tańszego się nie wymyśli, zrób to jak najszybciej bo duży ubytek płynu może też załatwić Ci pompę wspomagania
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

evian gdybyś nie znalazła taniej to zawsze można kupić używaną i mało przelataną maglownice. Problem tylko w tym, że znaleźć takową w idealnym stanie to nie lada wyzwanie o czym sam się przekonałem.
Chciałem kiedyś montować wspomaganie w 6N i prawie rok czasu szukałem idealnej przekładni. W końcu się udało kupić w niemieckim zakładzie utylizacji pojazdów z gwarancją i potwierdzonym przebiegiem 43tys km.
Maglownica nie doczekała się montażu więc jestem skłonny ją sprzedać. W razie zainteresowania napisz mi na PW
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

a my w aso wyciagamy przekladnie z opli i chevroletow dosc duzo (zwlaszcza te drugie) dajemy do regeneracji i nie ma zastrzezeń. maglownice w chevroletach padaja bardzo czesto tak jak skrzynie, sprzegla itd.
e
evian
Newbie
Newbie

dziekuje za popdpowiedzi, maglownica kupiona uzywana w dobrym stanie <mam nadzieje> ale okazalo sie ze k.... przewody maja koncowki do pipla i wlasnie szukam przewodow do maglownicy ,auto juz w warsztacie i lipa dzis tramwajem w ta piekna pogode musialam dybac do pracy :banghead: :banghead:
P
Palmus2
Newbie
Newbie

Post autor: Palmus2 »

witam
Do kolegi Borka - moglbys mi podac adres i nr telefonu, tam gdzie dales maglownice go regeneracji, bo poszukuje jakiegos zakladu co sie tym trudni w Czestochowie.
z gory dzieki
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”