[6N] Wymiana paska.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
geno44
Newbie
Newbie

[6N] Wymiana paska.

Post autor: geno44 »

Witam.Mam pytanko-jak wymienić pasek klinowy oraz rolkę napinaka w vw polo-1,9D.Czy trzeba wyciągać silnik.
Awatar użytkownika
_Maniek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Maniek_ »

pasek wymieniałem, ale rolki nie. Żeby pasek wymienić to sciągałem przedni zderzak żeby mieć lepszy dostęp do napinacza i oczywiście prawe koło. Co do wymiany rolki to Ci nie powiem.
Teraz 2,0 TDCI bliżej ziemi i tylko 136kM i 340Nm
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

geno44 Nie wiem czy 1,9d różni się dużo od 1,9 tdi ale co by tam nie było silnika nie trzeba raczej wyciągać ;-) w audi b4 przykładowo najlepiej jest pozbyć się trochę na bok chłodnic bo blokują dostęp ;-)
Awatar użytkownika
_Maniek_
Początkujący
Początkujący

[quote=""JarekF""]geno44 Nie wiem czy 1,9d różni się dużo od 1,9 tdi ale co by tam nie było silnika nie trzeba raczej wyciągać ;-) w audi b4 przykładowo najlepiej jest pozbyć się trochę na bok chłodnic bo blokują dostęp ;-)[/quote]

A w audi nie jest przypadkiem silnik wzdłuż a w VW poprzecznie??
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

[quote=""_Maniek_""]A w audi nie jest przypadkiem silnik wzdłuż a w VW poprzecznie??[/quote]
A wiesz, że wszystko możliwe :scratch: Wczoraj oglądałem kolegi passata b4 i ma w poprzek .. Ale to nie zmienia faktu, że ja tam żadnych większych przeszkód nie widziałem jeśli chodziłoby o zmianę pasków i rolek ;-) ... (tylko podkreślam, że to tdi :D )
Awatar użytkownika
_Maniek_
Początkujący
Początkujący

Faktycznie w audi ściągniesz chłodnice i masz wszystko jak na dłoni, a w VW nadkole wytniesz?? miejsca tyle żeby tylko ręke włożyć
R
Rangers76

Post autor: Rangers76 »

Podepnę się pod ten temat.
Kiedy po jakim przebiegu wymienia się pasek rozrządu w Polo 1.6 ?
m
marcin1983
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcin1983 »

co 30000 powinno starczys bo niektórzy zmieniaja po 40000 ale to juz ryzyk fizyk czy wczesniej nie strzeli . jaki masz przebieg ? moze zdalo by sie wynieni pompe i napinacz .
pozdro
t
tajpej

Post autor: tajpej »

według zaleceń producenta pasek powinno się wymieniać co 30 tys lub co 3 lata :piwo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”