Oj dzieciątko się oburzyło, bo ktoś je skrytykował... przepraszam. Nie chodzi o to, żeby poddać się po pierwszych słowach krytyki, tylko dążyć do perfekcji i nie chodzi o to, żeby każdy numer wychodził spod innej ręki (jak to jest do tej pory), tylko żeby mieć w klubie jedną kompetentną osobę, która od początku do końca zajmie się tematem gazetki. I wcale nie neguję tego, że miałbyś to być Ty, wystarczy tylko trochę wiary i cierpliwości. W razie czego, awaryjnie chętnie ogarnę ten numer, ale nie podejmę się ciągnięcia tematu przez kolejne edycje... po prostu nie mogę zagwarantować, że będzie na to czas.
Człowieku - Ty jesteś moderatorem ? ..dzeciątkiem to możesz nazywać wasne potomstwo (o ile je posiadasz).
Obowiązuje szacunek do drugiej osoby.
Po drugie - Agnieszka od wczoraj się nie odzywa pomimo moich dwóch telefonów , a to ona nadzoruje wydanie gazetki (bagatela od dwóch tygodni ponad) Chcesz robić - proszę bardzo ..podaj maila i wyślę materiały.
Panowie, spokojnie. Wrotek ma rację - wiele jest osób, którym nie podoba się to co ktoś stworzy, problem polega na tym, że niewielu potrafi wskazać lepszą drogę albo samemu coś stworzyć, co podobałoby się innym. Ja jestem zdania że tworzeniem gazetki nie może zajmować się jedna osoba. Trzeba tą pracę podzielić - ja mogę sprawdzać i poprawiać teksty, kolejna osoba zajęłaby się szatą graficzną i takim sposobem udałoby się stworzyć coś fajnego. Ja pomysł mam, czekam na to co zrobi szefowa
wlodson
Uwierz mi, że ten projekt był kilkakrotnie przerabiany. Jakbyś zobaczył poprzednią wersję, zmieniłbyś zdanie co do tego jak to teraz wygląda
co do samej ideii gazetki, zrobiony został pierwszy numer po czym twórca stwierdził że mu sie nie chce i koniec, radźcie sobie sami forumowicze, skoro nikt nie chce pomóc to po kija w ogoóle gazetka?
Człowieku - Ty jesteś moderatorem ? ..dzeciątkiem to możesz nazywać wasne potomstwo (o ile je posiadasz).
A co słowie "dzieciątko" obraźliwego? Na pierwsze słowa krytyki obrażasz się:
jak ktoś chce to dokończyć/zamknąć to zapraszam do kontaktu, ja odpuszczam definitywnie
i odpuszczasz, więc zachowujesz się raczej mało dojrzale. Nie umiesz przyjmować słów krytyki, to może znaczy, że nie nadajesz się do współpracy z ludźmi? Do pozostałych - panowie, nie można przyjmować czegoś słabego tylko dlatego, że ktoś się napracował. Poza tym, na tym polega idea forum, że możemy tu dyskutować, w tym również kreatywnie i podpowiadać sobie nawzajem co i jak lepiej wykonać. Czy jeśli glazurnik będzie układał kafelki w Waszej łazience przez dwa miesiące (czyli naprawdę się napracuje), ale zrobi to niestarannie i krzywo, czy nadal będziecie go chwalić? Nie sądzę.
wlodson, a skąd wiesz z jakich powodów odpuszczam ? rozmawiałeś ze mną na ten temat ? nie przypominam sobie. Słowa krytyki polegajace na wytykaniu błędów zawsze są budujące. Nie lepiej napisać jak można to poprawić..bo po co..
No cóż..kolejny przykład oceniania czegoś na podstawie niepełnych danych.
Ok, moja propozycja brzmi tak: zostawiamy wrotka w spokoju, bo chłopak się namęczył i jego praca nie została doceniona. Ja ze swojej strony mogę przedstawić coś, co zrodziło się ze współpracy z wrotkiem: http://www.speedyshare.com/files/24975943/gazetka.pdf
To jest na razie próbka zrobiona na szybko wczoraj wieczorem. Jeżeli odpowiada Wam taka forma i dacie mi na zrobienie tego kilka dni, to postaram się to poskładać.
[quote=""wrotek_poz""]pomimo moich dwóch telefonów , [/quote]
wrotku dwójka dzieci to nie lada wyzwanie - nie jestem w stanie powiedzieć, że o godzinie 21 będą już grzecznie spać, a ja będę w stanie coś zrobić. Co do numeru powiedziałam Ci jasno po pobieżnym sprawdzeniu czego nadal mi brakuje w artykule o zlocie - zdjęć zwycięskich polówek... opisanych, podpisanych. Poza tym nadal twierdzę, że brak czegoś oryginalnego - nie odtwórczego w tym numerze.
Jeśli możesz podeślij mi surowy materiał od Artpolo... Mniej więcej pokażę o co biega...
Poza tym nikt nie neguje tego, że wiele czasu poświęciłeś nad poskładaniem całości - za co bardzo Ci dziękuję, każdy z nas wie jaki to trud i jak wiele wyrzeczeń - niestety nie każdego stać na to, by coś napisać, dać od siebie - niestety.
Aga i dlatego wystarczy napisać..nawet sms..dobra ..było mineło..materiały mam na mailu, zaraz dostaniesz. jak ktoś cheszcze jeszcze poproszę o adres mailowy. i tak jak pisałem nie będę już tego dalej ciągnął..niestety brakuje mi pomysłu na złożenie tego..po drugie mam 2inne projekty które mają pierwszeństwo. (BBS są od wojtesn1)
[quote=""maziunia""]macie zgodę na wykorzystanie zdjęć bbs[/quote]
Zdjęcie bbs to fotka wojtsena, która była użyta jako zdjęcie dodatkowe w konkursie na Polo miesiąca Czcionkę mma, ale z powodu pracy w Open Office, jakoś nie chciała mi działać wczoraj. A co do GTI, to jest to tylko przykład.
Wieczorem, o ile czas pozwoli, postaram się podkładać magazyn do kupy. Nie obiecam że będzie extra dopracowany, ale mając do dyspoycji kilka dni myślę że ogarnąłbym temat.
Moim zdaniem font używany w gazetce powinien być jednolity (poza tytułami), jego kolor powinien być kontrastowy do tła ale spójny (ta wersja z różowym i zielonym jest dla mnie nieczytelna). W wersji wortka podoba mi się stopka i nagłówek w ostatnich stronach.
Dziękuję wrotku, że się tym zająłeś - szkoda, że tak szybko się poddajesz, ale cóż niech i tak będzie, a teraz kilka słów ode mnie .
Wkurza mnie, że większość z nas - tak napiszę z nas (bo zachowanie dotyczy i użytkowników, i moderatorów, i adminów) - zachowuje się jak dzieciaczki na placu zabaw, a to dlaczego? Bo wiele wymagacie/wymagamy, a Proszę Pani to i jeszcze tamto a może jeszcze to, a ten źle napisał, a to auto niepotrzebnie przeniesione do Projektów, a to pewnie wygrało, bo ktoś pił z modami... itp., ale jak przychodzi co do czego, tzn. klub o coś prosi - no może nie dosłownie Klub - to już nie bardzo.
Może nieco nieodpowiedzialnie zachował się Artpolo, że w ostatniej chwili zrezygnował - nie wnikam w powody, może ja też dałam dupy, że od dłuższego czasu zwlekam z wydaniem numeru, ale jak dla mnie nie nadaje się jeszcze do pokazania.
Wrotku najpierw jak sam wiesz był problem z otworzeniem pliku w formacie ai, za nic w świecie się nie dało, wyjściem był pdf i podanie uwag co i jak zmienić by było ok - nawet przygotowałam wstępnie pdf'a z polówką kuby, by łatwiej pomóc zrozumieć o co mi chodzi.... inna sprawa to to, że nie raz wspominałam, że brak czegoś od siebie.... nie wiem jakiejś śmiesznej ankiety, kilka ulubionych żartów z działu humor, wywiadu, czegoś jeszcze co nada oryginalności gazetce, wczoraj przez tel powiedziałam Ci, że wstępnie przejrzałam numer i nadal brak mi zdjęć zwycięskich aut - w numerze finalnym tego się nie dopatrzyłam...
Dziś z samego rana z dziećmi byłam na rehabilitacji - jakby do jasnej anielci ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości mam dwójkę kochanych, uroczych, niepełnosprawnych dzieciaków i to one są w tej chwili dużo ważniejsze dla mnie niż czyjeś problemy z pobraniem pliku, edycją gazetki...
Ktoś powie to po co bawię się w adminowanie - ano po to, że uważam, że nie najgorzej się z tego wywiązuję, że udało mi się wprowadzić kilka pomysłów, kilka jest jeszcze w fazie realizacji... o tym już niebawem...., że każdego dnia wchodzę na forum przeglądam dziesiątki postów, próśb, maili i przyznam, że daje mi to satysfakcję ale jeśli jest ktoś chętny na moje miejsce to zapraszam - każdą kandydaturę jestem w stanie rozważyć.
Wracając do tego o czym piszę wrotku twój mail do rangarka pospieszający mnie jest nie na miejscu kilka godzinek byłeś w stanie poczekać - tym bardziej, że wiesz jaką mam sytuację.
Koniec kropka.
Podsumowując. Jeśli do końca listopada nie znajdzie się chętna osoba do prowadzenia magazynu klubowego - projekt gazetki zostanie wstrzymany. Nie będziemy nikogo na siłę uszczęśliwiać.