[ALL] Welurowe dywaniki "na wymiar"

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

[ALL] Welurowe dywaniki "na wymiar"

Post autor: Ralph »

Witam,

Wczoraj zabrałem sie za poszukiwanie welurowych dywaników do Polóweczki.
Na pierwszy ogien poszedł sklep Norauto, ktory ogłasza się w swoich gazetkach ze posiada dywaniki do wszelkich modeli samochodów, jednym słowem ma dywaniki "na wymiar" - wyraznie napisane w gazetce i w cudzysłowiach.
Norauto mam dosłownie rzut felga od swojej pracy, wiec podskoczylem przepytac pracowników z czym to się je.

Najpierw dopadłem jakąś Panią, ktora skierowała mnie na dział z dywanikami. Prosze szukać tam, mamy tylko to co widać. Jesli chodzi o VW to mieli do Golfa 4, 5 i Passata.
Nie dałem za wygraną znowu dopadłem tą samą kobiete wciaz pytajac o dywaniki na wymiar. Pani spasowała i przejął mnie jakiś Pan.
Dowiedzialem sie, ze mozna zamowic ale nie wiadomo ile dokladnie to potrwa i ze musialbym zaplacic 20 zl za przesyłke.... oraz moga mi zamowic z kolejną dostawą ale nie wiadomo kiedy kolejna dostawa i czy aby na pewno przyjda z kolejną dostawą. Nie wiadomo z jakim obszyciem i w ogole nic nie wiadomo.
No moze poza ceną: 90 zl za komplet albo 100 zl za komplet - widnialy 2 rozne ceny w kompie jak sprawdzal dywaniki pod konkretny model Polo.

Jednym słowem z Norauto rezygnuje, bo przyjdzie zima a dywaników moglbym sie nie doczekać.

Ogien numer 2 i chyba od niego powinienem zaczac poszukiwania - allegro.

Sa dywaniki wersja tania za okolo 50 zl oraz wersja gruba za 99 zl.
Do wyboru kolor weluru, kolor obszycia i kolor napisu o ile ktos chce napis.

Zamowie sobie wersje drozszą czyli z grubszego weluru, tylko nie wiem na jaki kolor sie zdecydować do jasnej tapicerki.

Mowi się, że czarny pasuje do wszystkiego. Jak myslicie? Ktos pomoże i doradzi? :beg:

Wersja droższa - gruby welur igiełkowo strzyzony:
http://allegro.pl/item599342356_dywanik ... ratis.html
Wersja tansza - welur pętelkowy:
http://allegro.pl/item597785506_tanie_d ... 1994r.html
Wersja srodkowa - welur pętelkowy, obszycie jak w wersji droższej i wiekszy wybór kolorystyczny weluru.
http://allegro.pl/item599725937_dywanik ... ratis.html
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

a atakowales markety ?? wiem ze to glupie ale sam ostatnio szukalem dywanikow i w oszoomie znalazlem ciekawe za 30 .. tylko ze ni bylo z czerwonym wykonczeniem ino z niebieskim .. i tak pozniej ogladalem idealnie pasuja :) .. moim zdaniem czarne .. zreszta zarzuc fotke dywanu przy kierowcy i sie oceni :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
b
bewu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bewu »

Na allegro faktycznie można kupić na wymiar, do tego ze stoperami i z napisem. Tylko z tą grubością i ogólną jakością jest średnio. Nie należy oczekiwać poziomu salonowych.
Awatar użytkownika
sivasec
Redaktur
Kontakt:

Post autor: sivasec »

sprawdz oferte www.adaszo.pl

wysoka jakosc. zawsze od nich biore.
Obrazek
Awatar użytkownika
peeeteeer
Początkujący
Początkujący

Post autor: peeeteeer »

Ralph jak chcesz idealnie spasowane dywaniki to pomierz wszystko sam, zrób jakiś tam model z kartonu i idź do sklepu z dywanami...
Wybierzesz sobie kolor, obszycie... Jak chcesz do dywanik może być w księżyce albo pieski :P
Problem może być tylko z antypoślizgiem na spodzie, no i powstaje pytanie czy warto się bawić ;)
"Piotrek... Nie gazuj małego" :D

Było Polo 1,0 AAU `92...
było Polo 1,3 AAV `92...
jest... Ford Mondeo 1,8TD `95...
Awatar użytkownika
sivasec
Redaktur
Kontakt:

Post autor: sivasec »

peeeteeer
Czyli wg Ciebie nie produkuja dobrze spasowanych dywanikow? Uwazam, ze nie warto bawic sie w to samemu bo efekt nie bedzie zadowalajacy i nie warty straconego czasu i pieniedzy. Jednak obstawiam poszukac wsrod producentow zajmujacych sie tym tematem. Jeden link podalem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

[quote=""sivasec""]sprawdz oferte http://www.adaszo.pl

wysoka jakosc. zawsze od nich biore.[/quote]

Dzięki sivasec za adres.
Zaraz do nich skrobne zapytanie czy mają dywaniki welurowe do rocznika mojej Polowki i w jakich cenach, a jak nie to bedą te z allegro :)
Obrazek
Awatar użytkownika
misza84
Newbie
Newbie

Post autor: misza84 »

Ralph
zagadaj z fredim88 z vwzone ja mam od niego i sa eleganckie z logo Wolfsburga
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Zamowilem te z allegro. Dobra jakość i wykonanie tylko musze wciaz je czuje w samochodzie ;P
Obrazek
Awatar użytkownika
Step
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Step »

Ralph Jeśli moge poradzić to nie masz sie co szarpać na te droższe z allegrobo jeśli mam być szczery to po kilku miesiącach i tak wszystkie wyglądają g.... . Wypowiadam sie bo pracowałem w sklepie z takimi dywanikami i sam zamawiałem dla siebie:P lepiej kupić te "gorsze" a częściej je wymieniać bo maja niewiele krótrzy okres użytkowania:P
Raz na wozie raz pod wozem...
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”