Co do pierwszego to chyba problem ze sprzęgłem, z tego co piszesz, a powiedz skrzynia wydaje jakieś dziwne hałasy coś jak młynek do kawy albo jakby coś się w niej rozpadało?? jeśli nie to raczej będzie to sprzęgło, w mojej dziewczyny 6N2 też jest do wymiany i podobnie czasem jest że wsteczny nie wchodzi i trzeba wysprzęglić i wrzucić na nowo bieg, a raz nawet mi się zdarzyło że jedynka mi wypadła jak ruszałem, ale po 10tym jak dostanie wypłatę to będzie robione i kłopot z głowy

Co do drugiego, to powiedz czy to ściąganie pojawia się podczas normalnej jazdy czy podczas hamowania ?? zobacz jak zachowują się hamulce może nierówno biorą albo któraś ze stron nie odbija i tarcza się nagrzewa i to jest przyczyna, bo raczej wymiana klocków hamulcowych nie wpływa na geometrię auta chyba że gość coś więcej Ci majstrował przy samochodzie a się nie przyznał. Osobiście w kwietniu u siebie zmieniałem klocki same i zostały założone na 2letnie tarcze i takich akcji nie mam ze ściąganiem, jedynym efektem przez stare tarcze jaki byś mogła mieć to przy hamowaniu jak są już krzywe i mają przejechane sporo to drgania na kierownicy, geometria kół pozmieniała się przy większej robocie jak zmieniałem łożysko w piaście plus sworzeń. Tyle co mi przychodzi do głowy jako użytkownikowi a nie mechanikowi

Może inni coś ciekawego jeszcze dopiszą, chociaż wydaje mi się że co do pierwszej usterki było gdzieś już o tym...