Mam problem jak w temacie, gdy wymieniłem świece i kable wysokiego napięcia samochód chodzi bardzo nierówno, strasznie się trzęsie. Co może być tego przyczyna? Coś zrobiłem nie tak? Przed wymianą wszystko było w najlepszym porządku. Dziękuję za podpowiedzi.
Właśnie nie jestem do końca przekonany co do kolejności, bo z tym miałem problem, dopiero wyczytałem że jedynka jest tu gdzie palec i kolejno 1342 wiec tak podpiąłem. chyba że rzeczywiście coś pomieszałem, a może być inny powód? Kable są nówki - mozliwe by były wadliwe? MoŻe spróbuję na starych kablach i zobaczę czy będzie dobrze.
zapewne pomyliles kolejnosc kabli, swiece 1 czy 3 elektrodowe ? Znam przypadki ze na nowych swiecach z 1 elektroda nie chcial samochod jezdzic normalnie
A jak mam podłączyć te kable? Bo jedni piszą ze w prawo a inni ze w lewo. Jak stoję od strony akumulatora to 1342 ma być zgodnie z ruchem wskazówek czy przeciwnie? Świece są 1-elektrodowe i te stare też były 1-elektrodowe nawet tej samej firmy.
Już naprawiłem usterkę. Winą była rzeczywiście zła kolejność kabli a wynikało to z tego ze kable trzeba było połaczyć inaczej niż wszyscy pisali. w kolejności 1342 lecz przeciwnie do ruchu wskazówek zegara i 1 patrząc od strony akumulatora była po lewej stronie, czyli schemat wyglądał następująco:
1 2
3 4