Mam w domu oprócz Classica jeszcze Varianta TDi. Powiedzcie mi czy w variacie było montowane lepsze seryjne nagłośnienie niż w normalnych Polo? W kombii są zamontowane 4 głośniki i wygląda to na jakis zestaw odseparowany czy cos takiego ( drzwi 165 mm a podszybie jakieś małe głośniki ale nie podobne do tych montowanych seryjnie)
No były 2 rodzaje nagłośnienia, jedne z głośnikami tylko w podszybiu, a drugie właśnie z głośnikami w boczkach i w podszybiu. Nie jestem pewien, al wydaje mi się że w wersji z głośnikami w boczkach w podszybiu były tweetery.
Ja w swojej Polówce mam głośniki "Sony Xplode", ale nie wiem czy są one seryjne, bo nie jestem pierwszym jej właścicielem.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
[quote="Gepard"]Tylko czy bedzię warto przekładać helixy do nowego samochodu?[/quote]
Tak
[quote="ragiern"]Ja w swojej Polówce mam głośniki "Sony Xplode", ale nie wiem czy są one seryjne, bo nie jestem pierwszym jej właścicielem. [/quote]
Na pewno nie Seria X-Plode wyszła jakoś koło 2003-2004r o ile dobrze pamiętam
Zamierzałem ostatnio przełożyć moje heliksy z classica do varianta. Chciałem je założyć w taki sam sposób czyli tweetery w trójkąty przy lusterkach, kable pod obiciami drzwi a zwrotnice włożone do deski rozdzielczej ( przy bezpiecznikach i dmuchawie z drugiej strony). Jednak przy przeciąganiu kabli zauważyłem że przy gumowej osłonie ( która znajduję się między drzwiami a budą ) znajduję się plastikowy wlot kabli.
Troszkę mi sprawę skomplikował, gdyż nie wiem teraz czy ciągnąć kable przez niego ( czyli przez wtyczki jeśli dobrze widziałem ) albo zabudować zwrotnicę w drzwi i podpiąć ją pod kable od głośnika z drzwi.